El patronat de la Fundació Sociosanitària de Manresa marxarà del Monestir de les Germanes Caputxines d'acord amb el requeriment del Bisbat

El proper dilluns, 12 de desembre, el Servei d’Atenció Domiciliària tornarà als baixos de l’Hospital de Sant Andreu

imagen

El Patronat de la Fundació Sociosanitària de Manresa ha acordat aquest vespre, per unanimitat, que acatarà el requeriment del Bisbe de Vic, Romà Casanova, i, per tant, el proper dilluns deixarà de prestar serveis i activitats que ha portat a terme en els darrers anys al Monestir de Sant Carles Borromeu de la Germanes Caputxines.

 

En aquest convent s’hi havien establert les oficines del Servei d’Atenció Domiciliària, que gestiona la FSSM, s’atenia a les Germanes Caputxines i es feia el manteniment dels espais. La visió de futur era convertir aquest espai en una residència d’avis per fer front a les necessitats actuals i, a la vegada, revitalitzar un sector del centre històric de la ciutat.

 

El Patronat espera que, una vegada complert el requeriment del Bisbe, s’estableixi un clima de bona entesa i es puguin reprendre les gestions per aconseguir que el Monestir sigui, en el futur, un equipament per a la ciutat, en la línia del que van expressar l’any 2013 quan les Germanes Caputxines es van adreçar a la Fundació per donar a conèixer la seva voluntat de fer la donació.

 

Actualment, l’expedient corresponent a aquesta donació és a la Santa Seu, a Roma. Ha estat la institució romana qui, aquest novembre, va atorgar noves atribucions al Bisbe de Vic en nomenar-lo Comissari Pontifici de les Germanes Caputxines de Manresa.

 

Documents relacionats

  • imagen