L’encesa de ciris per a Santa Llúcia, tret de sortida dels actes nadalencs a Manresa

Amb l’encesa de ciris a Santa Llúcia al claustre de la basílica de la Seu, comença a la ciutat un grapat d’actes i activitats com ara la Fira de Santa Llúcia a la plaça Major, el Tió Gegant Solidari i tallers de tota mena per celebrar les festes que ja són a tocar.


imagen

Durant tot el dia d’avui es podrà fer l’ofrena de ciris a Santa Llúcia al claustre de la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa.

 

L’ofrena estarà acompanyada al llarg de la jornada de parades amb productes nadalencs tant gastronòmics com de decoració, que a primera hora d’aquest matí ja s’han col·locat a la baixada de la basílica.

 

A la tarda, de 2/4 de 6 a 2/4 de 7 hi haurà, a la baixada de la Seu, una cantada de nadales a càrrec de la Creu Roja de Manresa i a les 8 del vespre, una cantada de nadales amb anglès a càrrec dels alumnes de Voice up!

 

Cal destacar també alguns dels actes nadalencs que es faran els propers dies a la ciutat com ara la Cantada de Nadal al pati del Kursaal a càrrec de l’alumnat de l’Esclat, el dijous 15 a les 7 de la tarda, i la cantada intergeneracional a càrrec de La Coral de la Mion i dels infants de la Llar d’infants La Llum, divendres 16 a les 10 del matí al Casal Cívic Mion-Puigberenguer-Poal.

 

I ja al cap de setmana, dies 17 i 18, la Fira de Santa Llúcia s’instal·la a la plaça Major amb la presència del Tió Gegant Solidari de 10 a 12 del matí, i de 5 a 7 de la tarda. Cal portar un aliment o 1 euro i recollir el tiquet a l’estand de l’organització. D’11 a 1 del migdia, s’hi farà un taller per pintar cares amb motius nadalencs, a càrrec del CAE.

 

En la mateixa línia, durant tot el dia es faran tallers, de decoració de l’arbre de Nadal a les 11 a la Biblioteca Ateneu Les Bases, de cuina festiva i saludable a l’associació de veïns de Cal Gravat, a les 11 del matí, i un d’arbres de nadal amb cintes a la plaça Major a les 4 de la tarda.

 

I a la Plana de l’Om, Mercat Somiatruites d’11 del matí a 9 del vespre, on creadors locals vendran les seves obres artesanals. També hi haurà activitats, tallers i actuacions en directe i en petit format.

 

Encara dissabte, se celebrarà el Pessebre Vivent Medieval al carrer del Balç de 5 a 8 de la tarda i a 2/4 de 7 de la tarda al Casal cívic Mion-Puigberenguer-Poal s’hi representaran els Pastorets d’en Folch i Torres i es farà un recapte de joguines per la Creu Roja de Manresa.

 

I per tancar el dia, a 2/4 de 8 del vespre al Teatre Kursaal es farà el concert de Nadal Amics d’Ampans.

 

I diumenge, per exemple, hi haurà un taller de Nadal a càrrec del CAE a 2/4 de 12 a la plaça Major, i a les 6 de la tarda, representació del Poema de Nadal al local social de l’associació de veïns de Valldaura. A 2/4 de 7 es farà el conta contes infantil al vestíbul de l’Ajuntament, i a les 8 del vespres, xocolatada popular de comerç just als porxos del consistori.

 

Per consultar el programa complet de les activitats de Nadal, cliqueu aquí.

Documents relacionats

  • imagen