L'Ajuntament tancarà el carrer Guimerà durant dos caps de setmana per afavorir la campanya de Nadal

El trànsit de vehicles quedarà tallat els dies 17, 18, 23 i 24 de desembre de les 10 del matí a les 9 del vespre. Hi tornarà a haver un reforç del transport públic urbà, la instal·lació d’un semàfor i un pas de vianants per travessar del carrer Guimerà a la Plaça Sant Domènec i la presència d’activitats dinamitzadores en aquest entorn comercial.


imagen

L’Ajuntament de Manresa tornarà a convertir el carrer Guimerà en una illa de vianants durant dos caps de setmana amb l’objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants durant la campanya comercial de Nadal. Així, està previst tancar el trànsit de vehicles al carrer el dissabte 17, diumenge 18, divendres 23 i dissabte 24 de desembre de les 10h a les 21h.

 

Tots els detalls de la campanya de Nadal han estat presentats avui, al carrer Guimerà, per la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez; el regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau; i els representants de l’Associació de Comerciants del carrer Àngel Guimerà, Neus Uró, M. Mercè Tarragó, Josep Maria Ribas, Jaume Gil i Jordi Porcel.

 

Olga Sánchez ha afirmat que el dispositiu d’aquest any “persegueix, com és habitual, fomentar l’ús del transport públic, afavorir la mobilitat a peu i contribuir a dinamitzar la campanya comercial”. Ha ressaltat també que aquesta proposta de regulació de la mobilitat al centre de la ciutat arriba després de valorar la prova pilot que es va desenvolupar l’any passat durant les festes nadalenques.

 

La regidora ha explicat que enguany hi tornarà a haver restriccions de trànsit de vehicles semblants a les realitzades l’any passat, si bé amb una versió més reduïda en el temps -dos cap de setmana-, que són les dates -atesa l’experiència del 2015- on es preveu una major afluència de persones al centre de la ciutat. Enguany s’han reduït els dies d’aplicació del tancament ja que s’ha considerat que alguns dies feiners, amb afluència no tan massiva de públic, no era necessari aquest tall.

 

Durant els quatre dies hi tornarà a haver un reforç del transport públic urbà i de la senyalització vial, la instal·lació d’un semàfor i un pas de vianants per travessar del carrer Guimerà a la Plaça Sant Domènec, que es mantindrà més enllà d’aquests quatre dies de dispositiu especial.

 

Per la seva part, Neus Uró ha mostrat la seva “satisfacció” per les accions i activitats organitzades conjuntament amb l’Ajuntament i ha assegurat “que aquests dies hi haurà un ambient molt agradable que ha de contribuir a dinamitzar molt més la campanya nadalenca”.

 

Quatre jornades d’activitats dinamitzadores

 

El regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau, ha donat a conèixer el programa d’activitats “que tindran lloc no només al carrer Guimerà sinó també a diversos carrers del seu entorn, amb l’objectiu d’aconseguir que passin molts coses i dinamitzar el centre comercial de la ciutat”. Arnau, després d’agrair la col·laboració i el suport de l’Associació de comerciants, ha detallat una programació que comptarà amb les següents activitats:

 

Dissabte, 17 de desembre

 

D’11 a 13 h. Actuació del grup White Heaven Vocal Grup

De 17 a 20 h. Actuació TOTCIRC. Circ itinerant

De 18 a 20h.  Presència del Lluquet i Rovelló

Durant tot el dia, en horari comercial, Pintacares itinerant

Durant tot el dia, Food Truck de Cafès del Bages (amb tiquet comercial o bé a 1 euro el cafè).

 

Diumenge, 18 de desembre

 

D’11 a 13 h. Actuació del grup White Heaven Vocal Grup

De 17 a 20 h. Actuació TOTCIRC. Circ itinerant

De 17 a 20 h. Batukades amb la participació dels Tabalers de Xàldiga (Manresa), Vilatukades (Sant Joan de Vilatorrada), Retumbant (Sant Esteve Sesrovires); Takumba (Solsona); Reis de so (Sant Joan de Vilatorrada); Foc Senglar (El Bruc).

De 18 a 20h. Presència del Lluquet i Rovelló

Durant tot el dia, en horari comercial, Pintacares itinerant

Durant tot el dia Food Truck de Cafès del Bages (amb tiquet comercial o bé a 1 euro el cafè)

 

 

Divendres, 23 de desembre

 

D’11 a 13 h. Actuació TOTCIRC. Circ itinerant

De 17 a 20 h. Grup de teatre Paranys

Durant tot el dia, en horari comercial, Pintacares itinerant

Durant tot el dia, Food Truck de Cafès del Bages (amb tiquet comercial o bé a 1 euro el cafè)

Durant tot el dia, Food Truck de Productes del Bages

 

Dissabte, 24 de desembre

 

D’11 a 13 h. Actuació TOTCIRC. Circ itinerant

D’11.30 a 13 h. Actuació Coral A Cor

De 12 a 13.30 h. Grup de dansa Cor de Catalunya

De 17 a 20 h. Grup de teatre Paranys

De 17 a 19 h. Espectacle d’animació El Petit Lilo

Durant tot el dia, en horari comercial, Pintacares itinerant

Durant tot el dia, Food Truck de Cafès del Bages (amb tiquet comercial o bé 1 euro el cafè)

Durant tot el dia, Food Truck de Productes del Bages

 

 

Incidències de Mobilitat

 

Aquest tancament comportarà els següents canvis de mobilitat:

 

  • Canvi de trànsit de Passeig Pere III a partir de la plaça Espanya: L’accés de vehicles a Pg. Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà es realitzarà des de Pg. Pere III – pl. Espanya (costat proper a c. Primer de Maig), atès que s’invertirà de sentit de circulació del lateral de Pg. Pere III costat carrer circumval·lació. De manera que els vehicles que circulin per Pg. Pere III – pl. Espanya en direcció P hauran d’optar per circular per costat dret o esquerre de Pg. Pere III segons la seva destinació:
    • Pg. Pere III costat dret (segons sentit de circulació): accés a, Institut Lluís de Peguera, CAP Bages, Correus, Policia Nacional, Pàrquing Europa, carrer Carrió – Pàrquing Carrió, ...
    • Pg. Pere III costat esquerre (segons sentit de circulació): Carrer Canyelles – PàrquingLa Farola

 

  • Tancament al trànsit de vehicles del pas de vianants de l’andana de Passeig Pere III amb plaça Espanya: de manera que s’unirà el 2on tram de Pg. Pere III amb Pl. Espanya per al pas exclusiu de vianants, i per tant els vehicles que circulin per Pg. Pere III - pl. Espanya costat Correus - CAP Bages no podran accedir a Pg. Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà.

 

  • Tall de trànsit de vehicles en el tram de carrer Guimerà: de les 10h a les 21h, es prohibirà el pas de vehicles al carrer Guimerà des del Passeig Pere III – c. Canyelles i fins a la Muralla del Carme. S’anul·larà la zona blava, l’estacionament de motocicletes, la parada de transport públic i les zones de càrrega i descàrrega. Es mantindrà l’accés de taxis a la parada de Guimerà i els autoritzats per mobilitat reduïda, aquests accediran per el carrer Puigterrà de Baix. Els usuaris dels guals del carrer Canonge Mulet i Pg. Pere III accediran i sortiran per la Muralla de Sant Francesc. Es tancarà la sortida del pàrquing públic de La Porxada al carrer Guimerà. 

 

  • Nou pas de vianants a la Muralla – pl. Sant Domènec: S’estableix un nou pas de vianants semaforitzat de forma provisional que connectarà el carrer Guimerà amb el centre de la Pl. Sant Domènec.

 

  • Afectacions al transport públic:
    • Parades anul·lades:
      • Ben Plantada, Plaça Espanya i Guimerà
    • Parades traslladades:
      • Parada bus interurbà de plaça Espanya: es trasllada a Pg. Pere III entre pl. 11 de setembre i carrer Sèquia (dir. Bonavista).
      • Informació dels serveis interurbans a través del telèfon 93.874.66.66 (Estació d’autobusos)
         
    • Modificacions de recorreguts (més informació a www.manresabus.com):
      • La línia 1 i F6 (festius) de la Balconada modifica el seu recorregut per fer anada i tornada de centre ciutat per Ctra. de Vic. Parada central “Mercat de Puigmercadal”
      • La línia 2 de la Parada i línia 3 de la Mion, es desviaran per la carretera de Vic, fent la seva parada central a la Pl. Sant Domènec.

 

 

Documents relacionats

  • imagen