La demarcació del Col·legi de Periodistes a la Catalunya Central instal·la la seva seu a la Plana de l'Om

L’Ajuntament de Manresa i el Col·legi de Periodistes de Catalunya signen un contracte de lloguer d’un espai d’oficines situades a la planta primera de l’edifici situat a la Plana de l’Om, 5.

L’Ajuntament de Manresa i la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya han signat el contracte de lloguer d’un espai d’oficines situat a la planta de primera de l’edifici situat a la Plana de l’Om, 5, perquè aquest sigui la seu d’aquesta demarcació creada recentment. 

La signatura de contracte el van fer ahir l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el gerent del Col·legi de Periodistes, Xavier Fuertes, i amb la presència també pel president de la demarcació a la Catalunya Central, Gonçal Mazcuñán. Van assistir-hi també el regidors d'Hisenda i Governació, Josep Maria Sala; i el regidor de Cultura, Joan Calmet. 

L’Ajuntament de Manresa manifesta en aquest contracte que valora la importància de la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i que aquesta tingui la seva seu a la ciutat i per això es mostra favorable a facilitar el desenvolupament de les seves activitats en aquest espai de la Plana de l’Om. 

El contracte de lloguer té una vigència fins el 31 de desembre de 2015. Un cop finalitzat aquest termini inicial, el contracte podrà ser prorrogat de forma expressa, per acord d’ambdues parts, sempre i quan l’Ajuntament de Manresa mantingui la cessió d’ús dels espais que són propietat de la Fundació Catalunya – La Pedrera. 

La demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, que agrupa les comarques de l’ Anoia, el Bages, el Berguedà, la Cerdanya, Osona i el Solsonès, tindrà així a la seva disposició una superfície de 337 m2 per al desenvolupament de les seves activitats. Aquesta nova demarcació ha nascut amb la voluntat d'apropar el Col·legi i les seves activitats als periodistes, tant als que estan col·legiats com a la resta, i té la intenció d'aportar eines útils als professionals de la informació per poder millorar en l'exercici de la seva feina.