L'Ajuntament de Manresa rep la més alta distinció de la UAB per la transparència i la qualitat de la web municipal

El portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, recull de mans de la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, el Segell Infoparticipa, la màxima distinció creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona i que s’ha lliurat a altres 35 ajuntaments de Catalunya. Manresa, amb 95 punts, comparteix el tercer lloc de la classificació amb altres municipis catalans.

imagen

El portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, ha rebut de mans de la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, el Segell Infoparticipa, la màxima distinció creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per premiar la qualitat i la transparència de la comunicació pública local en un acte que ha tingut lloc aquest dimarts al vespre al Palau de Pedralbes de Barcelona.

En el mateix acte, presidit per la vicepresidenta i pel rector de la UAB, Ferran Sancho, altres 35 ajuntaments de Catalunya han rebut també el Segell. A més a més, el LPCCP ha lliurat tres Mencions i nou Reconeixements a altres ajuntaments que, tot i haver fet un esforç, no han assolit el màxim nivell exigit.

Manresa, amb 95 punts, comparteix el tercer lloc de la classificació amb Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Viladecans, Mollet del Vallès, Premià de Mar i Castellar del Vallès, que tenen la mateixa puntuació. Per davant se situen Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Boi de Llobregat i Vilanova del Camí, amb 98 punts; i Sabadell, Esplugues de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat amb 100.

L'avaluació dels webs dels 947 ajuntaments catalans s'ha realitzat a partir de 41 preguntes formulades per indagar si ofereixen informació sobre quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Antoni Llobet, després de rebre el guardó, ha mostrat la satisfacció del govern municipal per haver aconseguit que “gràcies a l’esforç de tothom, ens haguem situat en la divisió d’honor dels ajuntaments catalans pel que fa a la qualitat de la nostra comunicació i a la transparència”.

En la seva opinió, “aquest és un fet molt important no pel que suposa pel propi govern, sinó pel que representa d’oferir un millor servei a la ciutadania i de millora de la qualitat democràtica a la pràctica i de forma real, i no retòricament com de vegades s’intenta fer”.

El portaveu ha afegit que “per a nosaltres, la proximitat no és un fet que ens vingui donat només perquè som l’Ajuntament. La proximitat s’expressa en com volem informar a la ciutadania i en el foment de la seva participació en les qüestions que els afecten directament”.

Finalment, Llobet ha assenyalat que “no es poden entendre els eixos programàtics de la nostra acció de govern com l’autoestima, l’endreça o l’ambició sense aquesta proximitat i aquestes bones pràctiques democràtiques que ara han merescut el més important reconeixement”.

Documents relacionats

  • imagen