L'Ajuntament de Manresa participa en la prova pilot Fem Tec! per desenvolupar l'emprenedoria entre els joves

La metodologia Fem Tec! està impulsada per l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona. A Manresa, s’ha concretat en tres tallers organitzats per l’Oficina Jove del Bages-Manresa Jove.

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa està participant en la prova pilot Fem Tec!, una metodologia creada per l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona que té per objectiu principal difondre l’emprenedoria com a actitud vital entre els joves.  Manresa, des de l’Oficina Jove del Bages-Manresajove, ha organitzat tres tallers basats en aquesta metodologia: dos per a joves i un altre per a professionals que treballen amb joves des de qualsevol àmbit i que ha anat a càrrec de la formadora Maria Navarrete.
 

Així, el 12 de desembre passat, al Casal de joves La Kampana es va organitzar un taller enfocat a fomentar els valors de l’emprenedoria i l’apoderament dels joves. Se’ls va donar recursos per a la recerca de feina i eines per reforçar la seva autoestima mitjançant dinàmiques per ajudar-los a aconseguir els seus propis objectius. 
 

El dia 14 de desembre es va dur a terme el taller “No estic sol/a”, també adreçat a joves del primer cicle d’ESO i amb l’objectiu d’aprofundir, d’una manera distesa i a través de diverses dinàmiques, sobre el sentit de la vida, les emocions que genera fer-se adult i el seu encaix dins la societat... Aquest taller es va celebrar a l’Oficina Jove del Bages, situat a l’espai Joan Amades.

 

Finalment, dilluns passat, 19 de desembre, es va celebrar el taller anomenat “El meu talent: Intel·ligències múltiples i habilitats personals”, en el qual una desena de professionals que treballen amb joves des de diverses disciplines: logopedes, tècnics/es de joventut, dinamitzadors/es juvenils, mestres, educadors/es... van poder  conèixer els diferents recursos que l’Oficina del Pla Jove posa a la seva disposició i a més, permet aprendre algunes dinàmiques enfocades a treballar amb els joves. Aquest taller va comptar també amb l’assistència de la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo.

 

Afavorir la passió per la descoberta

 

La metodologia Fem Tec! té l’objectiu de difondre l’emprenedoria com a actitud vital entre els joves, partint del reconeixement de l’educació no formal com a instrument per a la transmissió de conceptes, valors i capacitació dels i les joves, i es basa en la importància del joc com a element rellevant en la socialització i la inclusió i també promou l’experimentació entorn d’un centre d’interès atractiu per als joves, afavorint el plaer de la descoberta com a motor de l’aprenentatge (capacitats, actituds, valors...).

 

Aquesta metodologia que impulsa l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona està desenvolupada de forma global en 11 guies constituïdes per 8 tallers cadascuna, en les quals es proposen una sèrie de recursos per als professionals per desenvolupar amb els joves, tant a l’aula com en equipaments juvenils i casals.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen