Avui i demà el carrer Guimerà quedarà tallat al trànsit de vehicles

Durant aquest cap de setmana, i en motiu de les Festes de Nadal, el carrer Guimerà serà d’ús de vianants, i s’hi podran fer activitats durant tot el dia.


imagen

Aquest matí i demà, tal i com estava previst, es tallarà el trànsit de vehicles al carrer Guimerà amb l’objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants durant la campanya comercial de Nadal. Els talls seran entre les 10h del matí les 21h del vespre.

 

Hi tornarà a haver un reforç del transport públic urbà, la instal·lació d’un semàfor i un pas de vianants per travessar del carrer Guimerà a la Plaça Sant Domènec i la presència d’activitats dinamitzadores en aquest entorn comercial.

 

Les activitats programades per aquests dos dies són les següents:

 

Divendres, 23 de desembre


D’11 a 13 h. Actuació TOTCIRC. Circ itinerant

 

De 17 a 20 h. Teatre Mestucats

 

Durant tot el dia, en horari comercial, Pintacares itinerant

 

Durant tot el dia, Food Track de Cafès del Bages (amb tiquet comercial o bé a 1 euro el cafè)

 

Durant tot el dia, Food Track de Productes del Bages

 

Dissabte, 24 de desembre


D’11 a 13 h. Actuació TOTCIRC. Circ itinerant

 

D’11.30 a 13 h. Actuació Coral A Cor

 

De 12 a 13.30 h. Grup de dansa Cor de Catalunya

 

De 17 a 20 h. Teatre Mestucats

 

De 17 a 19 h. Espectacle d’animació El Petit Lilo

 

Durant tot el dia, en horari comercial, Pintacares itinerant

 

Durant tot el dia, Food Track de Cafès del Bages (amb tiquet comercial o bé 1 euro el cafè)

 

Durant tot el dia, Food Track de Productes del Bages

 

Incidències de Mobilitat


Aquest tancament comportarà els següents canvis de mobilitat:

 

  • Canvi de trànsit de Passeig Pere III a partir de la plaça Espanya: L’accés de vehicles a Pg. Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà es realitzarà des de Pg. Pere III – pl. Espanya (costat proper a c. Primer de Maig), atès que s’invertirà de sentit de circulació del lateral de Pg. Pere III costat carrer circumval·lació. De manera que els vehicles que circulin per Pg. Pere III – pl. Espanya en direcció P hauran d’optar per circular per costat dret o esquerre de Pg. Pere III segons la seva destinació:
    • Pg. Pere III costat dret (segons sentit de circulació): accés a, Institut Lluís de Peguera, CAP Bages, Correus, Policia Nacional, Pàrquing Europa, carrer Carrió – Pàrquing Carrió, ...
    • Pg. Pere III costat esquerre (segons sentit de circulació): Carrer Canyelles – PàrquingLa Farola

 

  • Tancament al trànsit de vehicles del pas de vianants de l’andana de Passeig Pere III amb plaça Espanya: de manera que s’unirà el 2on tram de Pg. Pere III amb Pl. Espanya per al pas exclusiu de vianants, i per tant els vehicles que circulin per Pg. Pere III - pl. Espanya costat Correus - CAP Bages no podran accedir a Pg. Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà.

 

  • Tall de trànsit de vehicles en el tram de carrer Guimerà: de les 10h a les 21h, es prohibirà el pas de vehicles al carrer Guimerà des del Passeig Pere III – c. Canyelles i fins a la Muralla del Carme. S’anul·larà la zona blava, l’estacionament de motocicletes, la parada de transport públic i les zones de càrrega i descàrrega. Es mantindrà l’accés de taxis a la parada de Guimerà i els autoritzats per mobilitat reduïda, aquests accediran per el carrer Puigterrà de Baix. Els usuaris dels guals del carrer Canonge Mulet i Pg. Pere III accediran i sortiran per la Muralla de Sant Francesc. Es tancarà la sortida del pàrquing públic de La Porxada al carrer Guimerà.

 

  • Nou pas de vianants a la Muralla – pl. Sant Domènec: S’estableix un nou pas de vianants semaforitzat de forma provisional que connectarà el carrer Guimerà amb el centre de la Pl. Sant Domènec.

 

  • Afectacions al transport públic:

 

    • Parades anul·lades:
      • Ben Plantada, Plaça Espanya i Guimerà
    • Parades traslladades:
      • Parada bus interurbà de plaça Espanya: es trasllada a Pg. Pere III entre pl. 11 de setembre i carrer Sèquia (dir. Bonavista).
      • Informació dels serveis interurbans a través del telèfon 93.874.66.66 (Estació d’autobusos)
         
    • Modificacions de recorreguts (més informació a www.manresabus.com):
      • La línia 1 i F6 (festius) de la Balconada modifica el seu recorregut per fer anada i tornada de centre ciutat per Ctra. de Vic. Parada central “Mercat de Puigmercadal”

 

La línia 2 de la Parada i línia 3 de la Mion, es desviaran per la carretera de Vic, fent la seva parada central a la Pl. Sant Domènec.

Documents relacionats

  • imagen