Una multitud rep els Reis d'Orient a Manresa, en una cavalcada que consolida l'aposta per la proximitat al Centre Històric

Els Reis d'Orient ja són a Manresa. Ses Majestats han arribat aquesta tarda, en una cavalcada que han seguit milers de ciutadans, i en la qual han participat 900 persones i 20 carrosses. Per segona vegada, els Reis han fet a peu el tram final del recorregut, entre la plaça de Sant Domènec i la plaça Major, en una iniciativa, la d'acostar Ses Majestats al públic al tram final, que es consolida. A l'Ajuntament, el seguici ha estat rebut per l'alcalde, Valentí Junyent, i la corporació municipal. 

 

imagen

Nit màgica amb el preludi multitudinari de la Cavalcada, aquesta tarda, als carrers de Manresa. El seguici dels Reis d'Orient, organitzat per l'Ajuntament i l'Agrupació Cultural del Bages, ha recorregut els carrers de Manresa i ha culminat a la plaça Major, on Ses Majestats han fet l'adoració al portal de Betlem, han rebut la clau de la ciutat per obrir totes les cases i han estat rebuts a l'Ajuntament per l'alcalde, Valentí Junyent, la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo, i la resta de la corporació municipal.

 

El recorregut a peu del tram final de la cercavila reial, des de la plaça Sant Domènec fins a la plaça Major, estrenat l'any passat, s'ha repetit i ha tingut molt bona acollida. És una manera d'apropar els reis a la ciutadania, abans de l'arribada a la plaça Major.

 

El seguici reial s'ha iniciat poc després de les 6 de la tarda a la Muralla de Sant Domènec, des d'on ha iniciat un recorregut de més de dues hores pels carrers de la ciutat, passant pel carrer Guimerà, passeig de Pere III fins a la Bonavista, carretera de Vic i Muralla del Carme, fins a Sant Domènec. 20 carrosses, amb uns 900 participants de diverses entitats, han participat al seguici reial. Al llarg del trajecte, un any més, hi ha hagut noves coreografies i comparses com la de caramels dolços i joves dels Centres Oberts de l’Ajuntament de Manresa (La Font, Xalesta i Sergi Aguilera) i les de les diferents entitats de la ciutat i voluntaris.  


La Unió de Botiguers (UBIC) enguany ha preparat una carrossa de regals ben generosa, mentre que l'entitat Xàldiga, que ja aportava els tabalers obrint la cercavila, ha estrenat una carrossa, amb la presència de la Tremenda, el drac infantil, i també tabalons i diablons de l'entitat. 

 

A nivell de seguretat, aquest any hi ha hagut la col·laboració desinteressada del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, que ha realitzat un estudi de les necessitats tècniques i legals que afecten a les carrosses. La cavalcada ha transcorregut sense incidències.

 

Un cop a Sant Domènec, el carter reial i els reis, acompanyats d'alguns patges i banderers, han baixat de les carrosses i han iniciat el darrer tram del trajecte a peu, en la gran novetat de la darrera edició, que s'ha repetit enguany. Obrien pas els tabalers de Xàldiga, entre altres comparses. Petits i grans han pogut veure i saludar els Reis de ben a prop, durant el trajecte a peu i a l'arribada a la plaça.

 

Un cop a la plaça Major, Ses Majestats han fet l'adoració al pessebre situat davant dels porxos de l'Ajuntament, i seguidament han saludat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i els regidors de diversos grups municipals que hi eren presents, i han estat convidats a entrar a la casa consistorial. Des del balcó, l'alcalde els ha donat la benvinguda a la ciutat, els ha recordat que Manresa és lloc d'acollida, i a banda d'agrair-los la generositat, ha demanat una societat més justa, solidària i sense conflictes, la reactivació democràtica i la possibilitat de viure un país que no posi límits a la democràcia. Valentí Junyent ha lliurat a Ses Majestats la clau que obre totes les cases per tal que puguin repartir els regals.

 

El rei blanc, Melcior, en nom de tots tres, ha agraït la benvinguda, ha demanat un esforç col·lectiu per fomentar una societat amb valors positius i ha parlat de l'amor com el sentiment més positiu i que obre totes les portes. El rei ha assegurat que al llarg de la nit tindran molta feina per tal de repartir regals i il·lusió per totes les cases. 

 

L'acte ha finalitzat amb la signatura del llibre d'honor de l'Ajuntament de Manresa per part dels tres Reis i el carter reial, que ha tingut lloc al despatx de l'alcalde, en presència dels membres de la corporació.

 

El públic ha comentat que els reis tenien una certa semblança a responsables de diverses entitats que justament aquest 2016 han celebrat aniversaris. El rei blanc recordava Marc Puig, president de l'Associació Esportiva La Salle, entitat que ha fet 75 anys; el rei ros s'assemblava a Lluís Prat Scaletti, del Col·legi de Procuradors, que ha celebrat el 200 aniversari; i el rei negre tenia una certa semblança amb eJordi Mora, cap de la Policia Local de Manresa, que ha celebrat durant el 2016 el 150è aniversari. El carter reial recordava Joaquim Vert, fotògraf i comerciant manresà. 

Documents relacionats

  • imagen