Profitosa matinal de debat sobre viure al Centre Històric amb mainada

Una vintena de pares i mares i una quinzena de nens i nenes han participat aquest matí, al casal de Joves La Kampana, a la jornada de debat sobre viure al Centre Històric amb mainada. Han sorgit multitud de comentaris, propostes i queixes de diversos àmbits, principalment relacionats amb la via pública. A la jornada, una iniciativa del comissionat del Centre Històric, hi ha participat també la regidora Mercè Rosich.

imagen

El casal La Kampana ha acollit aquest matí la segona sessió de debat sobre el Centre Històric, dedicada a viure al barri amb mainada. Una vintena de pares i mares i una quinzena de nens -que han disposat de servei de cangur- hi han participat. El debat ha estat moderat pel comissionat del Centre Històric, Adam Majó, impulsor de la iniciativa dels debats ciutadans, i hi ha participat la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, i d'Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich, sobre qui recau la reponsabilitat de les polítiques d'infantesa, i també personal tècnic.

 

Al llarg del debat han sorgit múltiples qüestions i s'han fet propostes de millora, sobretot en l'àmbit de la via pública (s'ha posat sobre la taula l'excessiva presència de circulació rodada al barri); ensenyament (s'ha constatat el fenomen de la segregació escolar); i s'ha posat de relleu l'escassetat i la poca qualitat dels parcs infantils al Centre Històric. També s'ha parlat d'habitatge i s'ha constatat, per exemple, la poca oferta de pisos grans, aptes per a famílies amb fills.

 

El comissionat del Centre Històric ha recollit les propostes sorgides avui, que han de servir per posar sobre la taula millores per al sector.

 

La d'avui és la segona sessió de debat sobre el Centre Històric. La primera  es va celebrar el passat mes de novembre, i va tractar sobre l’enllumenat sostenible i de qualitat al barri. En l’acte, que també va ser obert a la ciutadania, hi van participar el regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta; el cap de secció de Xarxes i Eficiència Energètica de l’Ajuntament de Manresa, Manel Ribera; i el comissionat del Centre Històric, Adam Majó.

Documents relacionats

  • imagen