El CEDEM aposta pel programa Mentoring per a tutelar a joves emprenedors

Des de l’octubre passat, l’Ajuntament de Manresa participa en aquest programa que consisteix en què empresaris i professionals facin de voluntaris per compartir el seu temps amb joves emprenedors i els acompanyin en la posada en marxa i consolidació dels seus projectes empresarials.


imagen

El Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa participa en el programa Mentoring, adreçat a totes aquelles persones compromeses amb la dinamització de la creació d’empreses i d’ocupació pels joves del territori i que volen posar en valor la figura de l’empresari/ària i que es basa en tutelar a joves emprenedors.

 

Aquest programa, al qual l’Ajuntament es va afegir l’octubre passat, consisteix en què empresaris/àries amb experiència emprenedora ofereixin, de forma voluntària, el seu suport als joves emprenedors, acompanyant-los en la posada en marxa i consolidació dels seus projectes empresarials.

 

Des del CEDEM, fins el moment s’està configurant una borsa de possibles mentors i possibles projectes emprenedors. Aquest mes de gener s’ha realitzat el primer contacte de Mentoring amb duració d’un any entre la mentora Antònia Farreras de Personal Coaching (www.personalcoaching.com.es) i Meritxell Tomasa com a emprenedora que ha creat fa 3 mesos un comerç on-line de joieria, orfebreria i compostures amb marca pròpia MeriTomasa-La Fàbrica dels Tresors (www.meritomasa.com).

 

Mentoring està promogut per la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (www.autoocupacio.org), en el marc de les xarxes Youth Business Spain i Youth Business International i l’Ajuntament l’està duent a terme en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

 

El consistori manresà se suma així de forma efectiva a una xarxa mundial (que ja compta amb 20.000 mentors voluntaris) que col·laboren activament a engrescar aquelles persones dels entorns més propers que puguin estar motivades a ajudar els joves emprenedors/es compartint la seva experiència.

 

Per a més informació us podeu posar en contacte amb CEDEM. Centre de Desenvolupament Empresarial. cedem@ajmanresa.cat telèfon: 93 878 76 25.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen