Els pressupostos participatius 2017 reben 42 propostes de la ciutadania

La temàtica que ha rebut més propostes és la d’espai urbà (12), seguida de serveis a les persones, entorn natural i esports (7 cadascuna), cultura i festes (6) i equipaments (3). Durant les properes setmanes se'n farà una valoració tècnica, del 20 al 24 de març es publicarà el llistat dels projectes acceptats, i la ciutadania podrà triar els que es tiraran endavant.

imagen

Ahir, 31 de gener, va finalitzar el termini per fer propostes per als pressupostos participatius de l'Ajuntament de Manresa per aquest any 2017. En total s’han recollit 42 propostes, de les quals 27 han estat presentades per entitats de la ciutat, i les 15 restants per persones a títol individual. La possibilitat de presentar propostes en nom propi és una de les principals novetats d’enguany.

 

D’aquestes 42 propostes, 12 estan relacionades amb l’espai urbà, 7 per serveis a les persones, 7 més a l’entorn natural, i 7 més per a propostes d’esports. Cultura i festes n’han rebut 6, i s’han rebut també tres propostes per a equipaments.

 

El procés, que va iniciar-se el 15 de novembre passat, és previst que s’allargui fins al maig. Durant el mes de febrer es farà una valoració tècnica de cadascuna de les propostes. A partir d’aquí, entre els dies 6 i 7 de març, es comunicarà la viabilitat o no dels projectes, i s'obrirà un període d’esmenes, del 13 al 17 de març. Un cop tancat aquest període, la setmana del 20 al 24 de març es publicarà el llistat definitiu de projectes acceptats.

 

Al mes d’abril s’inaugurarà una exposició a la biblioteca del Casino amb els projectes finalistes, i se’n farà també una defensa a la Plana de l’Om. A diferència de l’any passat, durant tres dissabtes s’exposaran els projectes a la plaça Sant Domènec –l’any passat només es va fer un dissabte-. També està previst fer un estand itinerant que anirà pels diferents barris de la ciutat per informar i facilitar que els ciutadans puguin votar pels projectes que considerin més necessaris o atractius.

 

I finalment, entre finals d’abril i mitjans de  maig es duran a terme les votacions. Enguany s'escollirà un mínim de 4 projectes, que no podran superar els 50.000 euros, si bé es podran tirar endavant els següents projectes més votats fins a esgotar la partida prevista de 200.000 euros.

 

Documents relacionats

  • imagen