El servei de bus urbà de Manresa estrenarà el 16 de juny la nova parada 'Pujada Roja'

Estarà inclosa en el recorregut de la Línia 5 que fa el trajecte entre el centre de la ciutat i el barri de Viladordis. La nova parada dóna resposta a una petició històrica de l’Associació de Veïns de Cots-Guix-Pujada Roja per millorar la connectivitat d’aquest sector de la ciutat.


imagen

El bus urbà de Manresa incorporarà a partir del proper 16 de juny una nova parada al servei de transport de passatgers de la ciutat. La parada porta el nom de Pujada Roja i estarà inclosa dins el recorregut de la línia 5 que fa el trajecte el centre de la ciutat i el barri de Viladordis amb freqüències d’una hora, passant per la carretera de Vic, Pujada Roja i la C-55 fins arribar al Barri de Viladordis i amb connexió novament amb el centre de la ciutat. Aquesta mateixa línia també fa el trajecte entre el barri de Sant Pau i el centre de la ciutat i amb connexions amb la resta de línies de transport públic urbà i interurbà i amb la RENFE. 

Tot i que la línia 5 passa pel barri, els veïns de la zona de Pujada Roja 3, a través de l’Associació de veïns de Cots-Guix- Pujada Roja, han tingut una reivindicació històrica respecte la manca efectiva de servei de bus del sector, ja que no tenien una parada propera accessible. Les parades més properes són la de PoIigon Industrial Els Dolors o a l’Escola Oficial d’Idiomes que requereixen un desplaçament de més de 700 metres, amb dificultats d’accessibilitat, i més tenint en compte la mitjana d’edat elevada dels veïns del sector. 

Per aquests motius les regidories de Barris i Mobilitat, així com l’empresa concessionària del servei de transport urbà de Manresa, han acordat la instal·lació d’aquesta nova parada fent un petit desviament de la línia 5 a l’interior del barri, zona de Pujada Roja 3 que, tot i que té un caire provisional, soluciona la mobilitat als veïns d’aquest sector. 

La solució definitiva esdevindrà quan s’hagin pogut realitzar millores al Camí dels Tovots i una rotonda amb la connexió d’aquest camí amb el carrer de Viladordis, unes millores que estan previstes en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que s’està redactant, que permeti perllongar la línia en sentit Viladordis. Actualment no es pot realitzar aquesta circulació i l’autobús ha de circular per la C-55, essent només possible la parada a l’Escola Oficial d’Idiomes. 

La nova parada Pujada Roja tindrà dues expedicions al matí i dues a la tarda. S’han realitzat uns horaris de mà que s’han entregat als veïns del barri a través de l’Associació de veïns. La nova parada de bus disposarà d’informació dels horaris de la línia i de les hores que l’autobús es desvia per a realitzar aquesta nova parada. També es modifica la ubicació dels contenidors de recollida de residus. 

Documents relacionats

  • imagen