L'alcalde i membres de l'equip de govern de Manresa a la concentració de suport a Mas, Ortega i Rigau, jutjats pel 9N

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, juntament amb la primera tinent d'alcalde, Valentí Junyent, i altres regidors de l'equip de govern s'han desplaçat a primera hora d'aquest matí a Barcelona, on han participat a la concentració de suport al President Mas i les conselleres Ortega i Rigau, encausats per la consulta del 9 de novembre del 2014 i jutjats al TSJC. La delegació manresana s'ha afegit als centenars de càrrecs electes i milers de persones presents davant les portes del Tribunal .

imagen

En suport als encausats pel 9N, que avui han respost davant del tribunal, i en defensa de la democràcia, membres de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa han estat presents avui a la concentració convocada a Barcelona per donar suport a l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, en el dia del judici per haver promogut la consulta del 9N.

 

La delegació manresana s'ha afegit a la convocatòria de l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Municipis per la independència, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, que van fer una crida a la mobilització davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Concretament, en representació del govern manresà, hi han assistit l'alcalde, Valentí Junyent, la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, i els regidors Josep Maria Sala, Jordi Serracanta i Jaume Torras.

 

Poc després de les 8 del matí, tots ells han ocupat l'espai que alcaldes, alcaldesses i càrrecs electes tenien reservat al passeig de Lluís Companys, a tocar de l'Arc de Triomf, per esperar la comitiva encapçalada per Mas, Rigau, Ortega, juntament amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, els membres del Govern i representants d'institucions i entitats.

 

En declaracions a la premsa, l'alcalde Valentí Junyent ha manifestat que "una vegada més hem viscut una jornada històrica, hem estat al costat de la democràcia, que és on toca ser, per defensar el dret a decidir i en aquest donar suport als nostres representants polítics del 2014, que són jutjats simplement per haver consultat el poble de Catalunya."

 

Igualment, de Manresa han sortit cinc autobusos plens de persones que volien ser presents també a l'acte de suport als encausats, que s'afegeixen a una desena més d'altres punts de la Catalunya central i a tota la gent que s'hi ha adreçat per mitjans propis. 

Documents relacionats

  • imagen