Dilluns comença un nou curs d’acollida per a persones nouvingudes a Manresa

Una trentena de persones rebran informació en àmbits com l’Estat de dret i institucions fonamentals, historia del país i art, organització territorial, llengua i literatura, convivència ciutadana, llei d’estrangeria, recursos i serveis, entre d’altres temes.  


imagen

Dilluns vinent, 13 de febrer, comença una nova edició del curs “Mòdul C: coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic”, oferta formativa inclosa dinsla Lleii Decret d’Acollida de Catalunya, i que està organitzat pel Programa d’Acollida de l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons social europeu.
 

El curs es portarà a terme al Centre Cultural El Casino fins al 3 de març, tots els dilluns, dimecres i divendres al matí, amb una durada total de 16 h.
 

El contingut apropa informació sobre tot un seguit d’àmbits com ara l’Estat de dret i institucions fonamentals, historia del país i art, organització territorial, llengua i literatura, convivència ciutadana, llei d’estrangeria, recursos i serveis, etc. 
 

El total de persones  inscrites  s’apropa  a la trentena, originàries del Marroc, Guinea, Mèxic, República Dominicana, Senegal, Venezuela, Ucraïna, Armènia i Nigèria.
 

Aquests cursos  s’adrecen a persones nouvingudes que poden estar interessades en dur-lo a terme per diversos motius: 
 

  • Per tal d’obtenir el Certificat d’Acollida de Catalunya, per la qual cosa es necessita haver fet  també el Mòdul B, de coneixements laborals,  i tenir  fets cursos de català (90 h) i castellà ( 90 h).
     
  • Per la necessitat d’obtenir un certificat  per raons diverses: interès personal, per aportar en la tramitació de la renovació de documentació d’estrangeria, arrelament, etc.
     

Hi ha gent derivada pel mateix servei d’Acollida, pel Centre d’Iniciatives perla Ocupació-CIO, pel CITE, per Càritas, etc.
 

 

 

Documents relacionats

  • imagen