Ja estan obertes les inscripcions per optar als programes de Garantia Juvenil de formació i inserció laboral

Van adreçats a joves d’entre 16 i 29 anys que no estudien ni treballen i que estiguin apuntats a la Garantia Juvenil.

imagen

S’han obert els períodes d’inscripció i selecció de joves per participar a programes de formació que fomenten la inserció laboral en el marc de la Garantia Juvenil.

 

El sistema nacional de Garantia Juvenil és una iniciativa europea implantada a Espanya que té com a objectiu principal donar oportunitats de formació i inserció laboral a joves d’entre 16 i 29 anys que no estudien ni treballen. En aquesta línia diverses entitats s’acullen a desenvolupar projectes subvencionats dirigits a orientar, formar i acompanyar al jove en la inserció al mercat laboral.

 

Els interessats poden formalitzar les inscripcions per participar a algun dels projectes durant el primer trimestre del 2017. A la comarca del Bages diverses entitats iniciaran programes destinats a diferents perfils formatius i professionals:

 

  • Programa Joves per l’Ocupació dut a terme pel Consell Comarcal del Bages i el CIO (Ajuntament de Manresa) dirigit a joves entre 16 i 24 anys graduats i sense graduar en ESO.

 

  • Programa AS Singular Talent d’Aim-Solo adreçat a joves titulats universitaris o amb cicles formatius de grau superior.

 

  • Programa PICE de la Cambra de Comerç de Manresa dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys.

 

  • Programa Singulars d’AMPANS, ecommerce i negoci digital per joves graduats amb la ESO com a mínim.

 

  • Programa Fem Ocupació per Joves de PIMEC adreçat a joves amb ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.

 

Es preveu també que properament surti la resolució per iniciar més programes en el marc de Garantia Juvenil. Els programes sol·licitats, però que encara estan pendents d’aprovació són els següents:

 

  • Programa Integral Treball per a joves de la Fundació Mercè Fontanilles dirigit a joves sense el graduat en ESO.
  • Programa Integral d’AMPANS, dirigit a joves amb discapacitat
  • Programa Integral Oportunitat Jove del CAE per a joves entre 18 i 29 anys amb graduat d’ESO com a mínim.
  • Projectes de mobilitat internacional per tal que joves majors de 18 anys puguin anar a fer pràctiques i voluntariat per Europa.

 

La major part dels programes de Garantia Juvenil inclouen orientació i seguiment en l’àmbit laboral i formatiu, formació en camps professionals determinats, i acompanyament en la inserció laboral.

 

Per formalitzar les inscripcions a  Garantia Juvenil i per més informació sobre els programes, els joves de Manresa poden adreçar-se a: l’Oficina Jove del Bages: C/ Sant Blai, 14. Manresa. Tel. 93 877 13 60 garantiajuvenil@ajmanresa.cat

 

Els joves de la comarca del Bages, excepte Manresa poden adreçar-se al:

Tel. 619 14 27 52 garantiajuvenil@ccbages.cat

Documents relacionats

  • imagen