El Festapes al Carrer del Balç aplega a unes dos-centes persones

En el marc de les festes del Barri Antic la trobada gastronòmica ha començat a les vuit del vespre i ha finalitzat passada la mitjanit. Els assistents han arribat en degoteig i han pogut tastar les tapes proposades per sis restaurants diferents en una vetlada amenitzada amb música de jazz.

imagen

La sisena edició del Festapes celebrada avui, dissabte 7 de juny, al Centre d’Interpretació del Carrer del Balç en el marc de les festes del Barri Antic, ha reunit a unes dos-centes persones. Els assistents han anat arribant i degustant les tapes més creatives proposades per sis restaurants de la capital del Bages.

La festa gastronòmica, que ha començat a les vuit del vespre i ha acabat passada la mitjanit, ha assolit el seu punt àlgid entre dos quarts de deu i les onze de la nit quan ha concentrat el major numero d’assistents. Aquest fet ha provocat que alguns restaurants esgotessin les seves tapes.

En aquesta ocasió tots els restaurants s’han concentrat en un mateix espai. El carrer s’ha equipat amb taules, cadires i punts de recolzament. Els visitants han agraït considerablement aquesta distribució que els ha incitat a quedar-se més estona que en edicions anteriors.

De les diverses menges aportades les més gaudides pels comensals han estat el embolcalls d’albergínia de Gusto Italiano i les Clàssic burger de La Masia.

En termes generals, però, l’establiment que ha rebut la millor puntuació ha estat el Cupcake Cafè que ha presentat dues creacions, un pastís de pastanaga i les cookies de xocolata, que han acumulat una gran quantitat de vots repartits entre ambdues racions.

La guanyadora del concurs de valoració de les tapes ha estat Alba Nuñez que ha rebut com a premi una invitació per visitar el centre d’interpretació medieval amb un acompanyant. La mà innocent que ha tret la butlleta de l’urna ha esta la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri Antic, Anna Martínez.

Restaurants participants

Els establiments participants han estat els mateixos que al mes de maig però amb totes les seves propostes renovades:

Bohèmia ha brindat un samblé d’esponjosos amb pa, tomàquet, tàrtar de fuet, mató de Montserrat i aire de vi del Pla de Bages; i com a segona proposta ha presentat una tapa sorpresa especial amb edició limitada.

La Masia ha ofert unes Clàssic burguer amb salsa la masia i carpaccio de peus de porc sobre coca de vidre que serveixen de reclam per promocionar la seva nova carta.

El restaurant Txus del Pou de la Gallina ha creat uns ous farcits de brandada de bacallà i mango i un caneló de mongetes tendres amb salsa rocafort.

El Veigé ha creativitzat versions originals de plats com l’empedrat de mongetes amb tomàquet i amanida de pollastre.

Gusto Italiano ha portat un embolcall d’albergínia amb crema de formatge i boles d’arròs a la napolitana.

I, per acabar, Cupcake Cafè s’ha ocupat d’endolcir la festa amb un pastís de pastanaga i les cookies de xocolata.

La formació “TTT trio jazz standards” amb J.F. Balasch al piano, Josep Cordobés a la bateria i Victor Gonzàlez al baix han posat la música per amenitzar la vetllada i generar un ambient plàcid per degustar les menges en un entorn privilegiat.

Documents relacionats

  • imagen