El regidor Joan Calmet assisteix als tallers "Game Over" de sensibilització i foment del civisme entre els joves

Els tallers, que a través d’experiències pròpies dels estudiants pretenen fer reflexionar a l’alumnat sobre actituds incíviques, es duen a terme actualment a sis centres educatius entre els mesos de desembre i maig.

imagen

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manresa i regidor d'Habitatge i Barris, Joan Calmet, ha assistit avui a una sessió dels tallers “Game Over”. Aquests tallers de dinàmica de grup, que es porten a terme en el marc del Programa de Civisme de l’Ajuntament de Manresa, van començar a fer-se durant el curs 2014-2015 a alumnes de quart d’ESO, primer de batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà, i actualment només s’imparteixen a quart d’ESO.

 

Els tallers pretenen mostrar als joves tot un seguit d’actituds incíviques a partir d’un role-playing d’una nit de festa, en el qual intervenen diversos personatges: executors i afectats de les accions incíviques juntament amb una representació dels cossos de seguretat, cos d’emergències sanitàries i representants municipals.

 

Els joves, així, poden experimentar d’una manera vivencial quines són les conductes incíviques, quines conseqüències tenen dins el marc de la convivència en els espais públics de la ciutat i, d’altra banda, empatitzar amb els afectats de les accions.

 

Per finalitzar s’estableix un debat i es busquen solucions a les accions incíviques amb la col·laboració d’un policia local que pot complementar tot allò debatut amb experiències professionals pròpies.

 

D’aquesta manera, s’intenta sensibilitzar sobre les conseqüències de les accions incíviques per fomentar els processos de corresponsabilització entre els joves i donar eines per reflexionar sobre els conflictes que generen les actituds incíviques. Igualment, es pretén fomentar el sentiment de l’espai públic com un bé comú que cal preservar i compartir respectuosament i empatitzar amb tots els agents implicats en els actes de la dinàmica.

 

Aquest curs 2016-2017 hi ha programades 21 sessions que es duen a terme entre els mesos de desembre fins al maig. S’ofereix a tots els centres de secundària de la ciutat, i actualment hi ha apuntats sis centres educatius: Cal Gravat, Guillem Catà, Lacetània, Lluís de Peguera, Pius Font i Quer i La Salle.

Documents relacionats

  • imagen