L'Ajuntament de Manresa explicarà la seva experiència sobre masoveria urbana en una jornada de la Diputació de Barcelona

La capital bagenca assistirà com a ponent per explicar el cas d’èxit de masoveria Urbana amb el projecte conjunt que han dut a terme amb Càritas, que pretén reformar pisos amb l’ajuda i participació dels llogaters a canvi de suprimir el lloguer durant els tres primers anys.

imagen

Manresa, juntament amb els ajuntaments de Sant Cugat, Castellbisbal, Terrassa i Sant Adrià de Besós, participarà aquest divendres en una jornada al municipi de Castellbisbal en què es debatrà sobre el paper dels ajuntaments respecte a la masoveria urbana i servirà també per compartir els casos d’èxits de cada un dels municipis.

 

L’Ajuntament de Manresa posarà en valor el cas de masoveria urbana dut a terme durant el 2016 en què quatre famílies van col·laborar a reformar els pisos en què viuen ara, al Centre Històric, a canvi de la supressió del lloguer durant els tres primers anys de contracte i a un preu social de 2 euros mensuals per metre quadrat, aproximadament, els dos restants.

 

Aquest projecte, gestionat directament per Càritas, busca donar resposta a la necessitat d’habitatge per part de sectors desfavorits de la societat  i, alhora, mirar de resoldre parcialment la problemàtica de pisos buits, en molts casos al Centre Històric i en males condicions d’habitabilitat. D’una banda, Càritas fa de mitjancer entre la propietat i els llogaters i aporta els professionals per a coordinar les obres; de l’altra, els propietaris aporten els materials necessaris per a les reformes, i l’Ajuntament, a través de serveis socials, realitza les tasques socials de selecció dels masovers d’entre els usuaris, fent una tria acurada per garantir l’èxit del programa; així mateix. Les dues institucions fan la coordinació tècnica i la posada en obra de les diferents intervencions. Si bé l’any 2016 el consistori va aportar al projecte la quantitat de 10.000 euros, enguany la xifra ha augmentat a 15.000 per poder ampliar el nombre de pisos a rehabilitar.

 

A la jornada hi intervindran la regidora d’Acció Social i Cooperació, Àngels Santolaria, i serà inaugurada per Josep Ramon Mut, diputat delegat d’urbanisme i habitatge de la Diputació de Barcelona. Així mateix, comptarà amb la presència de regidors dels ajuntaments participants i tècnics.

Documents relacionats

  • imagen