El projecte Manresa 2022 desembarca a Roma amb una conferència sobre el pes de Manresa com a capital ignasiana

La presentació va tenir lloc dimecres al vespre a la Universitat Gregoriana i ha estat organitzada pel Centro di Spiritualità Ignaziana. En acabar l’acte, es va fer una sessió de treball amb agències de viatge i els turoperadors assistents. 

imagen

L’Ajuntament de Manresa va presentar dimecres al vespre a Roma el projecte Manresa 2022, en el marc de la visita que una delegació municipal fa a la capital italiana amb l’objectiu d’aconseguir la implicació de la Companyia de Jesús per promoure el patrimoni ignasià de la ciutat i el Camí Ignasià.


La presentació, que va tenir lloc a la Universitat Gregoriana i que ha estat organitzada pel Centro di Spiritualità Ignaziana, es va iniciar amb una benvinguda del regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet, i va anar a càrrec de personal tècnic de l’Oficina de Turisme. Posteriorment, el P. Mark Rotsaert sj. va impartir la conferència “Manresa, città ignaziana per eccellenza”, en la qual va destacar la gran significació de Manresa com a capital ignasiana i la seva importància per als jesuïtes. En acabar l’acte, es va fer una sessió de treball amb agències de viatge i els turoperadors assistents. 


Aquest dijous està previst que la delegació manresana es reuneixi amb els delegats de l’Agència Catalana de Turisme a Milà, Marta Teixidor, i del govern de la Generalitat a Roma, Luca Bellizzi; també s’hi afegirà el vicepresident de l’agència turística Opera Romana Pellegrinaggi, Mons. Liberio Andreatta, i Carlos Hernández García, Conseller de Turisme a Roma de l’Ambaixada d’Espanya a Itàlia (Turespaña).


El grup visitarà l’Església del Gesù i les estances annexes i s’entrevistaran amb amb els seus responsables, P. Taormina Rosario, P. Vicenzo D’Amato, P. Marelli. Dins el temple religiós, es durà a terme una activitat turística oberta al públic al voltant dels Exercicis Espirituals i es descobrirà l’estàtua dedicada a Sant Ignasi.


Demà, divendres, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s’afegirà a la delegació a la capital italiana per entrevistar-se amb el nou Pare General de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa sj.


Recerca de suport institucional


Aquesta visita es realitza en el marc de les accions de promoció internacional del projecte estratègic Manresa 2022 que s’estan portant a terme des del consistori manresà amb el suport de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina Tècnica del Camí Ignasià. 


Es tracta d’impulsar la creació d'una xarxa de prescriptors del projecte a través de la recerca de suport institucional per part de la Companyia de Jesús a Roma, seu internacional d’aquesta comunitat religiosa.


La comitiva estarà formada per l’alcalde Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet; els jesuïtes Lluís Magrinyà, representant de la Cova, i Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina Tècnica del Camí Ignasià; així com personal tècnic municipal i de Fira Manresa.


L’objectiu de la visita és aconseguir que la mateixa Companyia de Jesús sigui la promotora a nivell internacional del turisme espiritual, religiós i cultural, amb destí al Camí Ignasià i a Manresa, i que recomanin aquesta destinació als seus estudiants i a les persones afins a la Companyia, repartides per tot el món.


Amb aquesta finalitat també s’ha previst la presentació de la Manresa ignasiana a operadors internacionals de turisme espiritual, tant públics com privats, així com a representants del govern català i espanyol a la capital italiana.

Documents relacionats

  • imagen