El documental 'Tantara, històries de dones' arriba a Manresa en el marc del Dia Internacional de la Dona

El film es podrà veure el proper dimecres, 15 de març a les 19.30 h, a la Sala Plana de l’Om. La projecció, presentada per l’ONGD Yamuna, es veurà enriquida pels comentaris de dones d’entitats de Manresa que palesen la força del paper de les dones per canviar la societat. L’entrada és gratuïta.

imagen

El proper dimecres 15 de març, a les 19.30 h a la Sala de la Plana de l’Om, es durà a terme el Cinefòrum Tantara de l’ONGD Yamuna, que treballa des de l’any 2000, i Nosotros Films. Posteriorment, es farà un col·loqui que posarà en relleu la força del paper de les dones per canviar la societat. L’entrada és lliure i gratuïta.

 

El documental dirigit per Sergi Sandúa, amb veu en off de l’actriu Àgata Roca, és el relat d’una viatgera que dóna a conèixer la difícil realitat de Madagascar i explica el treball de Yamuna sobre el terreny. La filmació descobreix una terra plena de contrastos, desconeguda pel gran públic, barreja d’Àsia i Àfrica.

 

Presentaran l’acte el seu director Sergi Sandúa i Mireia Trias, de l’entitat, que en acabar la projecció, moderaran un col·loqui amb participació d’una fila 0 amb dones representatives de la ciutat (Conxita Parcerisas, de CineClub Manresa, Anna Salvans de la xarxa de cooperatives Treballem B i Cristina Dezárate i Maria Alonso de Dones Emprenedores Innovadores Manresa).

 

El cinefòrum, que està coorganitzat per CineClub Manresa amb el suport de la Diputació de Barcelona, forma part dels actes que el Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa organitza entorn el Dia Internacional de la Dona (dimecres 8 de març), amb l’objectiu de posar en valor les lluites de les dones del Sud, en diferents àmbits.

 

Més activitats

 

El programa d’activitats es completarà amb dos actes més: Yamuna farà una xerrada sobre els seus projectes a l’Associació de Veïns de la Ctra. Santpedor el dimecres 29 de març a les 17 h, a càrrec de Júlia Altes, que acaba de tornar de Madagascar on ha estat treballant en els projectes de la cooperativa. La ponència està organitzada per l’Associació de Veïns i Yamuna, amb el suport de la FAVM, el Consell Municipal de Solidaritat, l’Ajuntament i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat. 

 

El dimecres 22 de març a la Casa Flors Sirera a partir de les 17 h, Betty Puerto, especialista en resolució de conflictes i vinculada a organitzacions populars de dones, dinamitzarà una activitat per reflexionar sobre les dones refugiades al món. Sota el nom “I si fossis tu?”, analitzarem les causes que provoquen els desplaçaments humans i posarem en valor les actituds a favor de l’acollida. Aquesta activitat està coorganitzada amb el SIAD Montserrat Roig i és oberta a tothom.

 

Cal continuar denunciant les grans iniquitats de gènere que existeixen: les dones continuen sent víctimes de la injustícia, la violència i la desigualtat, tant dins la família com en el treball. Milions de dones segueixen vivint en la pobresa extrema, per això val la pena aprofitar aquestes activitats per visibilitzar els projectes de desenvolupament que tenen com a protagonista i pilar fonamental la dona.

Documents relacionats

  • imagen