Aquest cap de setmana el programa cultural VI_SUALS.14 arriba a la recta final

Dels actes programats destaquen, entre d’altres, el "Tast de Picapoll sota la llum de la lluna" el divendres, i la "Jornada de portes obertes als cellers de la DO Pla de Bages" el dissabte.

imagen

Durant aquest cap de setmana el programa VI_SUALS arriba al final de la seva vuitena edició. Els actes més destacats tindran lloc avui amb el "Tast de Picapoll a la llum de la lluna" i dem&agrav e; amb la "Jornada de portes obertes als cellers de la DO Pla de Bages". A més a més, estan programades dues conferències per dissertar sobre la cultura del vi, la seva història i significats.

Avui, divendres 13 de juny, els amants del vi tenen la oportunitat de degustar tots els Picapolls que vulguin a la llum de la lluna amb copa inclosa i acompanyats de les tapes de La Peixera. Aquest acte tindrà lloc al Parc de la Seu a partir de les 11 del vespre fins a les 2 de la nit.

Dissabte i diumenge, dies 14 i 15 de juny, els cellers de la DO Pla de Bages conviden a tot el públic interessat a una jornada de portes obertes per visitar les seves instal·lacions i aprendre la producció vinícola des del seu interior.

L’horari és el dissabte de 10 a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda; i el diumenge només el matí de 10 a 2. Cal fer reserva prèvia al celler concret que es vulgui visitar. Per més informació: www.dopladebages.com.

Ambdós activitats estan organitzades pel Consell Regulador de la DO Pla de Bages i l’Ajuntament de Manresa.

A més a més, hi ha planificades dues conferències que tindran lloc a les 7 de la tarda a l’espai Rubiralta (Muralla Sant Domènec 14) i que versaran sobre diferents aspectes de la cultura del vi, el seu origen i els seus significats, així com la seva funcionalitat en el paisatge i la seva mitologia.

Sota el títol “El sabor del Paisatge” la primera xerrada, organitzada per demà dissabte, dia 14 de juny, anirà a càrrec de Marta Tafalla i l’endemà diumenge serà el torn de la dissertació de Francis Garcia Collado titulada “De Dionís a Baco: bocins mítics del vi a la mediterrània”.

O rganitza les dissertacions la Fundació Universitària del Bages (FUB), la Taula d’Arts Visuals (TAV-CC), pel Consell Regulador de la DO Pla de Bages i l’Ajuntament de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen