El responsable de Presidència de l’Ajuntament de Manresa, Francesc de Puig, anuncia la seva jubilació

Després de 30 anys en el món de l’administració, dels quals una bona part a l’Ajuntament de Manresa com a regidor, gerent o responsable de Presidència, Francesc de Puig ha anunciat avui que deixa l’activitat professional i es jubila. Als 67 anys, deixarà l’Ajuntament després de Setmana Santa. En una roda de premsa molt emotiva, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, li ha agraït la tasca feta, així com la pràctica totalitat dels regidors de l’equip de govern, que hi han estat presents.


imagen

Amb agraïment a totes les persones amb qui ha treballat, amb la satisfacció “d’haver pogut servir la meva ciutat” i posant-se a disposició del govern per continuar ajudant en el que sigui possible, Francesc de Puig ha anunciat avui que es jubila com a responsable de Presidència de l’Ajuntament de Manresa. Posa fi d’aquesta manera a 30 anys dedicats a l’administració. Ha estat regidor a l’Ajuntament de Manresa, també director del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, que depèn de la Generalitat, i els darrers sis anys, des de 2011, càrrec de confiança del govern encapçalat per Valentí Junyent, primer cop a gerent i en el mandat actual com a responsable de Presidència.

 

De Puig ha comparegut a la roda de premsa juntament amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i amb el suport de gairebé tots els regidors de l’equip de govern municipal, format pels grups de CDC i ERC. De Puig ha explicat que conjuntament amb la família ha decidit “acabar aquest cicle, que posa fi a 50 anys de feina: 20 en el món de l’ensenyament i 30 a l’administració. Una feina que sempre m’he pres amb voluntat de servei”.

 

De Puig ha donat les gràcies públicament la gent amb qui ha treballat tots aquests anys: “Vull manifestar de cor el meu agraïment i manifestar que mai no m’he sentit sol en les tasques que m’han encomanat”. Ha agraït molt especialment els companys de govern en l’època de regidor, i també les persones que van decidir proposar-li la tasca de suport al govern municipal en el moment que Valentí Junyent va accedir a l’alcaldia, el 2011. Igualment, ha tingut paraules d’agraïment a ERC, el grup que s’ha incorporat més recentment al govern, ha agraït el suport de la resta de càrrecs de confiança i dels treballadors municipals, i ha remarcat especialment la bona entesa amb els representants dels grups polítics de l’oposició, a qui ha agraït “el tracte i la complicitat”.


Al seu torn, l’alcalde, Valentí Junyent, ha assegurat emocionat que “se’n va un de gran”, i ha manifestat el respecte per la seva decisió i el seu agraïment “per la seva feina i dedicació. Ha estat un autèntic plaer gaudir de la seva experiència i capacitat”. Segons l’alcalde, “ha estat una persona que s’ha mostrat poc, una persona de cuina, però hi ha un munt de temes que s’han pogut resoldre gràcies a la seva habilitat i la seva constància”. L’alcalde també ha expressat el seu afecte i estima personal per De Puig: “en aquest ofici, una amistat com la seva és insubstituïble”.

 

Sobre el futur del departament de Presidència, l’alcalde ha afirmat que és un tema que es començarà a parlar a partir d’ara. De Puig encara estarà un mes a la seva feina i per tant es valorarà com es reestructura el departament que encapçala. En tot cas, ha assegurat que el perfil de De Puig “és únic i irrepetible. El seu perfil no el podrem substituir”.


Una llarga trajectòria al món de l’administració, l’ensenyament i l’esport

 

Francesc de Puig i Viladrich (Manresa, 1949) , va ser elegit regidor per CiU a l’Ajuntament de Manresa el maig de 1987. En el mandat 1987-1991, l’alcalde Juli Sanclimens li va delegar la responsabilitat en Esports i Promoció Econòmica. Aquesta  darrera va ser reemplaçada per l’àrea d’Urbanisme a principi de 1989. Altres responsabilitats d’aquest període van ser la Presidència del Consell Esportiu i la vicepresidència segona del Consell Comarcal.

 

El mandat 1991-1995 va tornar a ser elegit regidor i va continuar amb les mateixes responsabilitats  a l’Ajuntament. Al Consell Comarcal va ser designat portaveu del grup de CiU i vicepresident del Consell Esportiu.

 

En les eleccions de 1995 va ser reelegit regidor, però va deixar el càrrec poc després, ja que l’agost d’aquell any va ser nomenat Director del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, càrrec que va ocupar fins a finals de febrer del 2011. Durant aquest període formà part de diferents organismes esportius tant catalans, estatals com internacionals. Cal destacar per la seva rellevància, la Secretaria General de l’Associació Mundial de Centres d’Alt Rendiment Esportiu.

 

L’any 1999 va ser cap de llista de CiU a l’Ajuntament de Manresa i durant el mandat 1999-2003, cap de l’oposició a  Manresa.

 

Finalment, el juny del 2011 es va incorporar a l’equip de l’actual alcalde, Valentí Junyent, pel mandat 2011-2015, com a gerent de l’Ajuntament. En el mandat actual ha seguit com a càrrec de confiança del govern, com a responsable de Presidència.

 

De Puig és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. MBA, màster Internacional en Gestió Empresarial per la Universitat Ramon Llull i entrenador superior de bàsquet. Inicià la seva activitat de docent com monitor d’Educació Física i coordinador d’activitats esportives entre 1968 i 1980 en diferents escoles de Manresa. A partir de 1981, va ser professor de Geografia i Història al Col·legi Badia-Solé, posteriorment Col·legi Sant Francesc i finalment Escola Joviat.

 

Entre 1981 i 1985,  com a entrenador dels equips de bàsquet de l’escola aconsegueix quatre campionats estatals femenins i un cinquè amb la selecció catalana infantil. Posteriorment, va ser nomenat seleccionador Estatal Juvenil fins el 1989, amb més de cent partits internacionals.

 

L’any 1987, la Federació Espanyola de Bàsquet el va elegir entrenador responsable del programa ADO, lloc al qual va renunciar l’any 1989 per incorporar-se de manera exclusiva a l’Ajuntament de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen