Dimecres la Casa Flors Sirera acollirà l’acte "I si fossis tu" per conèixer la realitat de les dones refugiades

Es tracta d’una activitat basada en una dinàmica grupal, conduïda per Betty Puerto, a l’entorn de la mostra “Podries ser tu”. Amb aquest acte, que és gratuït i obert a tothom, es pretén generar un espai de reflexió i diàleg per denunciar la desigualtat que pateixen les dones arreu del món.

imagen

Aquest dimecres, 22 de març a les 17 h, la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera acollirà un acte, que organitzat pels Programes de Cooperació i Dona de l’Ajuntament de Manresa i amb el suport de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu donar a conèixer la realitat de les dones refugiades.

 

L’acte, que consistirà en una dinàmica grupal a l’entorn de l’exposició elaborada pel Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa “Podries ser tu”, estarà conduït per Betty Puerto, especialitzada en resolució de conflictes i  cultura de pau i vinculada a organitzacions populars de dones.

 

Amb aquesta activitat es vol generar un espai de reflexió i diàleg per denunciar la desigualtat que pateixen les dones arreu del món i per viure en primera persona el fet migratori.

 

Betty Puerto, experta en gènere i cultura de pau

 

Betty Puerto és psicòloga especialitzada en investigació qualitativa, pedagogia social, resolució de conflictes i cultura de pau. Té una llarga trajectòria en el disseny i gestió de programes d’atenció a grups en procés migratori, refugi i mobilitat humana, així com en programes d’acompanyament a dones agredides per violència basada en gènere.

 

Com a refugiada colombiana explicarà com va viure el procés d’haver de fugir del seu país i com va ser l’acollida a Catalunya.

 

Si bé és cert que en situacions de conflicte tothom es veu afectat per la violència, són les dones i els infants les qui pateixen més risc de ser víctimes de molts tipus de violència. Les dones – contràriament a la immensa majoria d’homes – han de patir assetjament, agressions, privació d’aliments o d’altres necessitats bàsiques (o bescanviar-les per sexe) i fins i tot violacions.

 

L’acte és gratuït i obert a tothom i no cal fer inscripció prèvia

Documents relacionats

  • imagen