L'Ajuntament engega un programa per buscar vacants laborals adaptada a les necessitats de les empreses que puguin ser ocupades per joves

El programa ocupacional “Fem Ocupació per a Joves” es centra en detectar les necessitats laborals de les empreses i ajudar a aquelles que contractin un jove amb una aportació econòmica que es correspon al salari mínim professional. Els contractes hauran de ser de 6 mesos com a mínim.

El Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa està duent a terme el programa “Fem Ocupació per a Joves”. L’enfocament d’aquest projecte és diferent en el sentit que té com objectiu detectar les necessitats laborals de les empreses i en funció d’aquestes cercar possibles vacants que puguin ser ocupades per joves amb formació bàsica, que es complementarà amb una formació adaptada a les necessitats de les empreses.

Les empreses que contractin a un jove del programa rebran un ajut pecuniari equivalent a un salari mínim professional. Els contractes han de ser de com a mínim 6 mesos i els sectors d’activitats que se’n poden beneficiar són els de les indústries manufactureres, les indústries químiques, el comerç, la logística, les neteges industrials i la restauració.

L’eix del programa és que els joves adquireixin experiència professional a la vegada que reben una formació vinculada al lloc de treball que desenvolupen per tal de potenciar el màxim les seves competències laborals.

Per la seva banda, les empreses participants tenen l'oportunitat de contractar persones joves i anar formant-les segons les seves necessitats, i així, obtenir treballadors més qualificats.

El programa “Fem Ocupació per a Joves” , que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Servicio de Empleo Público Estatal i el Fons Social Europeu, ja és vigent i els interessats es poden adreçar al Centre de Iniciatives per l'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa, Plaça Cots 5, 6 i 7, cio@ajmanresa.cat o bé trucant al telèfon 93 877 64 90.