Les raons i beneficis de la reforma horària, a debat en una taula rodona, dimarts que ve

El proper dimarts 4 d’abril es farà una xerrada a l’Espai Plana de l’Om que servirà per exposar les raons  de la reforma horària. Sota el títol “Reforma Horària. La conquesta pendent”, experts en la matèria donaran les raons per les quals cal aplicar la racionalitat horària en ple segle XXI.

imagen

“Reforma Horària. La conquesta pendent”. Amb aquest títol tan eloqüent, el proper dimarts 4 d’abril se celebrarà una taula rodona, a les 6 de la tarda, a l’Espai Plana de l’Om, per debatre sobre les raons que s’estan impulsant des de la societat civil i també des del Parlament per la racionalització dels horaris.

 

A l’acte hi intervindran Fabián Mohedano, president de la Comissió de la Reforma Horària; Agustí Comas, president del Consell Comarcal del Bages; Mireia Estefanell, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manresa; i Pere Casals, President de la Cambra de Comerç i la indústria de Manresa. El debat serà moderat per la periodista del diari Ara, Elena Freixa.

 

La reforma horària és una iniciativa sorgida de la ciutadania i formada per persones expertes i diverses que tenen un objectiu comú: impulsar una transformació positiva en la societat a través del canvi horari. Aquesta reforma impulsa uns horaris cívics, potenciant la igualtat entre les persones, les capacitats de bona relació i, sobretot, la salut i el benestar.

 

Per aconseguir-ho, la reforma horària proposa compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina, introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida, avançar les hores dels àpats, tant del dinar com del sopar, i sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals. L'hora prevista de la xerrada, les 6 de la tarda, ja va en la línia d'accions que proposa la iniciativa.

Documents relacionats

  • imagen