L’enderroc d’una finca de la carretera de Vic dona el tret de sortida per a les obres de la nova Bonavista

Els treballs d’enderroc del número 102 tenen una durada de dos mesos, inclou la retirada de línies elèctriques i telefòniques, i tenen un pressupost de 90.000 euros.


imagen

El projecte de la nova plaça de la Bonavista ha començat avui a fer-se realitat amb l’inici de les obres d’enderroc de la finca del número 102 de la carretera de Vic, uns treballs necessaris que suposen el tret de sortida d’unes obres que transformaran aquest entorn amb la construcció d’una nova rotonda i un nou espai verd al bell mig de la ciutat.

Els treballs d’enderroc van a càrrec de l’empresa Serveis Integrals 360 plus SL, tenen una durada prevista de dos mesos i un pressupost de licitació de 90.000 euros, que inclou la retirada de línies elèctriques i telefòniques. Durant el temps que durin les obres, quedarà afectat al trànsit un dels dos carrils de la carretera de Vic.

 

L’inici dels treballs d’enderroc de la finca ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i del regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy;  que de forma simbòlica han donat llum verd a un projecte que és previst acabar a final d’aquest 2017 i que suposarà la consecució d’una fita històrica que la ciutat ja perseguia des de fa 80 anys.

 

Valentí Junyent ha qualificat l’inici de les obres d’enderroc com “un pas més perquè la plaça sigui una realitat que no només millorarà la mobilitat del sector, sinó també la seva qualitat urbana”. L’alcalde ha afirmat que aquesta actuació “fa molts anys que la ciutat l’esperava” i ha recordat que “els nostres avantpassats ja la van dibuixar el segle passat”. Finalment, Junyent ha tingut paraules d’agraïment pels “treballs realitzats pels diferents ajuntaments precedents” per comprar les finques i fer possible l’inici d’aquesta actuació.  

 

Al seu torn, Marc Aloy ha informat que un cop finalitzin les obres d’enderroc, començaran els treballs d’urbanització de la plaça. En aquest sentit, ha informat que aquests treballs estan en procés de licitació i que “en un mes aproximadament es podrà saber l’empresa adjudicatària que els durà a terme”.  El regidor ha explicat que les obres de la nova rotonda estaran finalitzades abans d’acabar l’any i, posteriorment s’acabarà d’enllestir la resta del projecte de millora de l’entorn.

 

Finalment, Joaquim Estarlí, administrador de l’empresa Serveis Integrals 360 plus SL ha informat que els treballs d’enderroc de l’edifici s’inicien amb dues o tres setmanes de treball manual i a continuació els treballs es continuaran de forma mecànica. Des de l’empresa es posaran a disposició els recursos suficients per minimitzar les molèsties, tant les derivades de la pols com de la mobilitat de vianants i vehicles.

 

Presentació pública del projecte al Peguera, el proper 25 d’abril

 

Durant l’acte, el regidor Marc Aloy han anunciat també que l’Ajuntament celebrarà el dimarts, 25 d'abril, a les 7 de la tarda a l'Aula Magna del Lluís de Peguera, una presentació pública tant del projecte d'urbanització com de les millores en la mobilitat del sector.

 

El projecte de la plaça de la Bonavista té un àmbit d’actuació de 10.598 m²i no només inclou la nova rotonda que ha d’ordenar la circulació d’aquest important nus viari i la urbanització del primer tram de la carretera de Santpedor, sinó que inclou també la transformació de tot l’espai públic comprès entre el carrer Mossèn Jacint Verdaguer, la carretera de Vic i el carrer del Bisbe Comas.

 

En aquest gran triangle s’eliminarà el sistema viari actual, i quedarà ordenat com una nova plaça amb 160 arbres (actualment n’hi ha 42, que es mantindran), un autèntic nou pulmó verd a la ciutat.

 

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen