L'alcalde de Manresa expressa la voluntat de mantenir el pacte de govern municipal amb ERC

Valentí Junyent i la portaveu del govern municipal, Àuria Caus, que han comparegut aquest migdia davant la premsa, aposten per mantenir el govern de coalició amb ERC “pel bé de la ciutat, perquè ha funcionat bé i perquè tenim projectes de ciutat per fer conjuntament”. L’alcalde es referma en la decisió presa en relació a la regidora Mireia Estefanell però afirma que la pèrdua de confiança és estrictament personal i no afecta el conjunt del grup d’ERC, per la qual cosa ha mostrat la predisposició a refer el cartipàs municipal conjuntament.


imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, no contempla cap escenari que no sigui la continuïtat del govern municipal de coalició entre els grups de CDC i ERC. Així ho ha manifestat en la roda de premsa d’aquest migdia, juntament amb la portaveu del govern municipal, Àuria Caus.

 

En la compareixença davant dels mitjans, l’alcalde ha explicat que la decisió presa ahir de retirar totes les competències de govern a la regidora Mireia Estefanell és causada per la pèrdua de confiança generada pels fets relacionats amb el cas de les gravacions al diputat David Bonvehí. Segons l’alcalde, “aquesta pèrdua de confiança va més enllà de la relació que la regidora hagi pogut tenir amb els fets concrets. Està provocada sobretot per tot l’enrenou generat al voltant d’aquests fets i els dubtes i la incomoditat que genera tot plegat”.

 

L’alcalde ha afirmat que “ha estat un pas molt meditat, molt comentat amb els dirigents d'ERC des del mateix dijous que es van conèixer els fets, i per tant només puc reafirmar-me en aquesta decisió”.

 

Alhora, Valentí Junyent ha expressat la seva voluntat com a alcalde, conjuntament amb la de tots els regidors de CDC que formen part del govern, de “mantenir la coalició amb ERC pel bé de la ciutat, perquè entenem que en aquests gairebé 15 mesos ha funcionat bé i s’ha fet bona feina. I el que és més important, tenim projectes de ciutat que compartim i que volem fer realitat conjuntament”.

 

L’alcalde ha reiterat que “necessitem mantenir un govern fort capaç de tirar endavant aquests projectes i de seguir treballant com ho hem fet fins ara”. Per tant, ha continuat, “tenim tota la predisposició a refer el cartipàs del govern conjuntament amb ERC en aquesta nova etapa, seguint el camí que vam iniciar amb  l’Acord d’Investidura i Governabilitat del juny de 2015 i que va continuar amb l’entrada d’Esquerra al govern el febrer de 2016.

 

Valentí Junyent ha explicat que ahir va parlar personalment amb tots els regidors del govern per comentar el nou escenari i ha fet seves les paraules d’ERC, que “amb serenor i responsabilitat” es treballarà per mantenir la coalició de govern municipal. La portaveu Àuria Caus hi ha afegit que “entenem que l’objectiu de tots els regidors que formem el govern és treballar pel bé de la ciutat i tenim tota la confiança que la col·laboració continuï. En això estem treballant. En cap moment no s’ha perdut la confiança en  ERC, sinó en una sola persona”.

 

L’alcalde ha explicat que gestionar una situació d’aquest tipus “necessita un cert temps” i ha mostrat respecte “als processos interns d’ERC , que ha de fer amb el temps que necessiti. Al mateix temps, ha afirmat que “des de Manresa respectem les decisions que les direccions de cada partit hagin pogut prendre a nivell nacional en relació a aquest cas, i agraïm que es tractin amb el mateix respecte les decisions que prenem a nivell local”. 

Documents relacionats

  • imagen