Persones usuàries d’Ampans treballen de conserges als camps de futbol de Manresa

L’Ajuntament de Manresa contracta els serveis laborals d’AMPANS per cobrir tres places de consergeria· S’ocupen de tasques de manteniment de les instal·lacions esportives de la Mion, Balconada, Cots i el Xup.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria d’Esports, ha requerit els serveis laborals d’AMPANS per a la contractació de tres persones usuàries per desenvolupar tasques de consergeria als camps de futbol de Manresa. Un projecte de col·laboració que té l’objectiu de contribuir a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o malaltia mental.

 

Aquest projecte que ha arrencat aquest2017 aManresa ha estat presentat avui al camp de futbol dela Pirinaica, al barri  Mion-Puigberenguer,  i ha anat a càrrec del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa; Jordi Serracanta; del responsable del Servei de Manipulats de la secció laboral d’Ampans, Lluís Núñez;  i dels conserges Francisco Cantos (Mion), Antoni Martínez (Balconada) i Antonio Jiménez (Xup-Cots).

 

Entre les tasques que desenvolupen en aquests equipaments municipals hi ha les següents: Obrir i tancar les instal·lacions; marcar i mantenir el bon estat de les línies del camp; mantenir el bon estat de neteja dels vestidors, netejant-los a l’inici de la jornada, entre els diferents partits, i al final de la jornada.

 

Les persones contractades també han de mantenir el bon estat dels camps de futbol en general, buidant papereres, escombrant. Així mateix s’encarreguen de donar claus dels vestidors als esportistes i els àrbitres.

 

Aquests treballs es realitzen els dissabtes i diumenges als camps de futbol dela Mion, Balconada, Cots i el Xup.

 

 

Dinamització, manteniment, control i supervisió de les instal·lacions esportives

 

Jordi Serracanta ha explicat que des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa es treballa per a “la dinamització, manteniment, control i supervisió de les instal·lacions esportives de barri de la ciutat. En aquests cas concret als camps de futbol, instal·lacions esportives que a través de la tasca dels clubs esportius fortament arrelats al barri ofereixen poder practicar esport a un nombre important de nens i nenes del barri i de la ciutat, més de 600 esportistes distribuïts amb més de 40 equips, fomentant d’aquesta manera la pràctica esportiva i saludable en edats de formació personal”

 

Per al regidor “gràcies a les tasques dels clubs i la coordinació municipal això és possible i en aquest cas del projecte d’inserció laboral d’Ampans es reforça aquest paper de l’Ajuntament en el manteniment i control d’aquestes instal·lacions, amb un total 32  hores de consergeria cada cap de setmana”.

 


Valoració molt positiva de l’experiència

 

Lluís Núñez ha mostrat la seva satisfacció pel resultat d’aquesta experiència “que és una bona oportunitat per donar feina a aquestes persones i ens obre, de cara al futur, un nou camp per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat”. El responsable del Servei de Manipulats de la secció laboral d’Ampans ha ressaltat que des d’Ampans “estem molt satisfets de l’arrencada del projecte i del suport de l’Ajuntament, i també molt agraïts de l’ajuda i la col·laboració de les persones responsables dels clubs”.

 

Núñez ha explicat que des del servei laboral d’Ampans ja havien tingut experiència en serveis de consergeria i control d’accessos però que aquesta “és la primera vegada que ho feien a camps de futbol i està funcionant molt bé”. En aquest sentit ha afegit que les tres persones que estan desenvolupant aquestes tasques “han rebut formació adequada i, a més, són persones flexibles i amb molta capacitat d’aprenentatge”.  

 

Al seu torn, Cantos i Martínez han fet també una valoració satisfactòria del treball que desenvolupen per al manteniment dels camps de futbol i han ressaltat també com a factor positiu les relacions socials amb moltes persones que s’apleguen els caps de setmana per practicar o seguir les competicions esportives.

 

Documents relacionats

  • imagen