Els alcaldes de Manresa i Sant Salvador de Guardiola reclamen una actuació d'urgència a l'antiga carretera d'Igualada

Valentí Junyent i Albert Miralda han adreçat de forma conjunta una carta al conseller  de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, en la qual li demanen una millora en el tram de la C37z entre les dues poblacions.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l’alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, han enviat una carta conjunta adreçada al conseller de Territori i Sostenibilitat dela Generalitatde Catalunya, Santi Vila, en la qual reclamen una actuació urgent per millorar l’estat de la carretera C37z, en el tram situat entre Manresa i Sant Salvador i entre Manresa i Sant Joan de Vilatorrada.

En la carta s’informa que arran del comunicat de premsa de la Generalitat en el qual s’anuncia el començament de les obres de millora a l’Eix Diagonal C15 i C37, i a vies i camins rurals de l’entorn, Junyent i Miralda -que compten també amb el suport del diputat comarcal de CiU, David Bonvehí- han fet arribar “la preocupació pel fet que no es prevegin actuacions en la via C37z (antiga carretera d’Igualada ), tant en el tram comprès entre el terme municipal de Sant Salvador de Guardiola i Manresa ( pont de Sant Francesc ), com en el tram comprès entre el nucli de Manresa i l’eix Transversal C25”.

Els alcaldes de Manresa i Sant Salvador recorden al conseller que en data 28 de maig de 2008 es va aprovar definitivament l’avantprojecte de construcció i explotació i projecte de traçat “Millora general. Condicionament de les carreteres C15 i C37. Tram: Vilanova i la Geltrú – Vilafranca del Penedès – Igualada – Manresa”.  Aquest projecte posava sobre la taula la solució definitiva a la problemàtica d’aquest tram entre Sant Salvador de Guardiola  responent a l’adequació de la via al caràcter i ús que té realment.

Junyent i Miralda asseguren que  “som coneixedors que l’actual situació econòmica del país fa que compromisos adquirits per la Generalitat hagin de ser posposats fins que la situació millori. Ara bé, aquesta carretera està en un lamentable i preocupant estat de conservació afectant directament a la seguretat viària. Per aquest motiu és aconsellable i necessari que s’hi realitzin actuacions d’urgència.

Finament, els dos alcaldes clouen la carta demanant que “dins el marc de les actuacions que la seva Conselleria ha anunciat i preveu executar en l’entorn de l’Eix Diagonal, incloguin intervencions de manteniment i millora d’aquest tram de la carretera C37z”.