Presentació i defensa dels projectes finalistes del Pressupost Participatiu, demà a la Plana de l'Om

A dos quarts de 8 tindrà lloc la sessió explicativa dels 36 projectes presentats. L’endemà, dijous dia 27, començarà la votació. A més, aquests dies els ciutadans estan rebent un fulletó informatiu dels projectes, amb una descripció, pressupost i fotografia de cada un d'ells.

imagen

Demà al vespre, a dos quarts de vuit, tindrà lloc a la Plana de l’Om la sessió explicativa dels projectes finalistes del Pressupost Participatiu 2017. Entitats, associacions i persones a títol individual presentaran els seus projectes davant la ciutadania perquè pugui conèixer amb més profunditat cadascuna de les propostes. Les presentacions seran dinàmiques, breus i moltes d’elles acompanyades d’audiovisuals. Serà una bona manera d’obtenir tota la informació sobre les propostes i poder votar amb coneixement de causa. I és que l’endemà, dijous dia 27, s’obriran les votacions a la ciutadania per decidir quins projectes es duen a terme.

 

Fins divendres, els 36 projectes seguiran exposats a la Biblioteca del Casino en l’exposició que es va inaugurar el passat 18 d’abril. A més, l’Ajuntament ha enviat un fulletó informatiu amb els 36 projectes (si bé dos s’han fusionat per la semblança i només podran votar-se 35) amb dades sobre el cost de cada un d’ells i una descripció acompanyada d’una fotografia. El llistat amb els projectes finalistes es pot consultar també en un web especial que ha desenvolupat l’Ajuntament i al qual s'hi pot accedir en aquest enllaç.

 

Un cop s’iniciïn les votacions, s’aniran desplaçant per la ciutat diversos punts de vot perquè tothom pugui decidir. El calendari previst és el següent:

 

  • El dissabte 29 d’abril s’exposaran els projectes seleccionats a la Plaça Sant Domènec.
  • Els dissabtes 6 i 13 de maig s’exposaran a la Plaça de Crist Rei.
  • Del 27 d’abril al 14 de maig es duran a terme les votacions, a través del web municipal i l’App Viu Manresa.
  • 15 de maig, presentació de resultats.

 

En l’edició d’enguany, s'habilitaran més punts presencials de votació, ja que s’ha volgut fer un esforç especial per facilitar les votacions a totes les franges generacionals. Hi haurà nous instituts on es podrà votar durant l’hora del pati: La Salle, Lacetània, Lluís de Peguera, Joviat, Oms i de Prat, Guillem Catà, FEDAC (Dominiques), Puis Font i Quer i Cal Gravat. A més, s’han organitzat xerrades informatives en alguns d’aquests centres.

 

Pel que fa als punts de votació per a les persones d’edat avançada, es podrà votar al Casal de la Gent Gran el dimecres, dia 3, a la tarda (17:30 a 18:30h), el dimarts dia 9 de maig al matí (11h a 12h) i el dimecres 10 a l’Esplai La Caixa a la tarda, de 17 a 19h.

 

Cal sumar dos punts presencials més de votació més, que seran l’OAC i el Pavelló del Congost (27-28 abril i 2-12 de maig). També es permetrà instal·lar punts de votació assistida els dies 29 a la Plaça Sant Domènec i els dies 6 i 13 de maig a Crist Rei.

 

S’habilitaran també estands mòbils de votació a diversos barris per acostar la votació a la ciutadania. A falta de concretar altres barris que hi estigui interessants, de moment ja s'han confirmat els següents:

 

  • 2 maig. Local social AV Vic-Remei (10-12h)
  • 3 maig. Sala polivalent Font dels Capellans (10-12h)
  • 5 maig. Local social AV Xup (11-13h)
  • 8 maig. Casal Escodines (10-12)
  • 10 maig. Plaça Catalunya (11-13h)

 

En total, desenes de punts de votació per facilitar que la ciutadania pugui dir-hi la seva i participar activament en els pressupostos participatius, que en aquesta edició permetran escollir un mínim de 4 projectes, que no podran superar els 50.000 euros, si bé es podran tirar endavant els següents projectes més votats fins a esgotar la partida prevista de 200.000 euros.

Documents relacionats

Fulletó Pressupostos Participatius 2017
  • imagen