Manresa reuneix més d'un centenar de persones en el concert solidari per les persones refugiades d'Alep

“Un clam per Alep” va poder recollir 1.300 euros que aniran destinats a familiars atrapats a la ciutat siriana i que viuen en situacions molt precàries.

imagen

El concert celebrat el passat cap de setmana al Teatre Conservatori de Manresa, “Un clam per Alep”, com a mostra de solidaritat amb les persones refugiades va reunir al voltant d’unes 150 persones.

 

L’activitat tenia un doble objectiu. D’una banda, recollir fons per a donar suport a famílies que han quedat atrapades a la ciutat d’Alep i que sobreviuen amb condicions molt precàries. En total, l’organització ha aconseguit recaptar 1.300 euros que es podran destinar a aquest objectiu. D’altra banda, també es pretenia potenciar la sensibilització i reafirmar el compromís de Manresa vers la cultura de la pau.

 

Tant l’Ajuntament de Manresa com el Consell Municpal de Solidaritat volen agrair totes les persones que van fer possible “Un clam per Alep”, i tots els assistents a l’acte.

 

Músics, entitats i persones assistents van voler dir prou a una guerra que ja fa 6 anys que dura i que deixa tràgiques conseqüències: 4 milions de persones refugiades, 7 milions i mig de persones desplaçades, mig milió de persones mortes i 1 milió i mig de persones ferides.

 

Per l’escenari van passar de forma totalment altruista cinc grups vinculats al Bages: el grup vocal Cromàtics i Combo Jazz, ambdós sota la direcció d’en Joan-Pau Chaves; el duet Amalgama, format per la pianista Montserrat Oliveras i la soprano Cristina Ruiz; el pianista Ralph Zurmühle, que va sincronitzar les seves peces amb imatges del valor històric d’Alep, però també de la destrucció que pateix. La clau final la va posar Oyuna Batuvora Grup.

 

Un dels moments més emotius de la tarda va ser la participació de dos testimonis d’Alep que, des de fa tres mesos viuen al centre d’acollida de Berga: el Nour i l’Aiman. A partir d’un diàleg amb la regidora Àngels Santolària, traduïda per Joan Babelí, bagenc nascut a Alep, van compartir generosament la seva vivència, el seu enyor, incertesa i esperança en el futur.

 

L’acte va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Consell Municipal de Solidaritat.

Documents relacionats

  • imagen