S'obre el concurs de fotografia 'Viatgers manresans'

Compta amb tres categories: adults, infants (de 6 a 12 anys) i el Concurs Popular #viatgers2014 per a dispositius mòbils. Les fotografies es poden presentar del 2 al 25 de setembre.

imagen

L’Ajuntament de Manresa convoca la novena edició del concurs de fotografia Viatgers Manresans (categoria adults) organitzat conjuntament amb l'entitat Foto Art Manresa.

El concurs compta també i per segon any consecutiu amb les categories infantil per nens i nenes de 6 a 12 anys  (petits Viatgers Manresans) i amb la categoria per a dispositius mòbils a través de l’aplicació Instagram (Concurs Popular #viatgers2014).

Les obres s’hauran de presentar del 2 al 25 de setembre als establiments Viatges Martí (C/ Pompeu Fabra, 9), Viatges Concord (Passeig Pere III, 53). També es poden presentar al Casal de les Escodines (C/ Sant Brtomeu, 50) les de la categoria infantil, i al Centre Cívic Selves i Carner (només a les tardes, al C/ Bernat Oller, 14-16) les de la categoria d’adults. Les imatges també es poden enviar per correu o missatger amb els ports pagats. Al dors de l’obra s’hi ha de fer constar el títol, el nom, l’adreça i el telèfon de l’autor. Cal acompanyar-les amb el full d’inscripció.

Cada concursant pot presentar fins a tres obres inèdites i en un format de 40 x 50 cm en vertical, muntades sobre paspartú, amb mida d'imatge lliure i que no s’hagin presentat en edicions anteriors del concurs. S’accepta qualsevol tècnica fotogràfica excepte els fotomuntatges.

Les obres no guanyadores de la categoria d’adults es retornaran a partir del 31 d’octubre al Centre Cívic Selves i Carner (categoria adults) i al Casal de les Escodines (categoria infantil).

Pel que fa al Concurs Popular #viatgers2014, hi pot participar qualsevol persona sense límit d'edat. Cal pujar les fotografies a Instagram a través d'un dispositiu mòbil Iphone o Android, amb l’etiqueta (hashtag) #viatgers2014 i el títol a la fotografia. Es premiaran les fotografies més votades pels usuaris de la xarxa social.

L’objectiu del concurs és incentivar els fotògrafs amateus a presentar les seves fotografies d’estiu i de viatges i promoure aquelles fotografies de nivell més tècnic, artístiques i creatives. En el cas dels més petits i petites es vol incentivar l’afecció per la fotografia i la seva pràctica al llarg dels mesos d’estiu.

Els premis

El lliurament dels premis de Viatgers Manresans (categoria adults) i #viatgers 2014 es farà el dia 30 de setembre a les 19.30h al Centre Cívic Selves i Carner.

El primer premi de Viatgers Manresans consisteix en una estada de 8 dies i 7 nits a Tenerife per a dues persones (no inclou desplaçament), valorat en 1000€, i el segon premi en una maleta Samsonite, unes ulleres de sol, un rellotge ODM de cautxú i acer i una estada d’un cap de setmana al Maresme per a dues persones, valorat en 480€.

El premis dels Viatges Manresans (categoria infantil) es lliuraran el dijous 2 d’octubre a les 18.30 h al Casal de les Escodines. Pel que fa al premi dels Petits Viatgers Manresans, el primer premi consisteix en una maleta troler Gabol, una càmera de fotos i vídeo de 5 megapíxels amb funda i carregador i una sessió fotogràfica a l’estudi de fotografia Villaplana, valorat en 315€. El segon premiat rebrà unes ulleres infantils esportives, rellotges de marxa Oxygen i 6 impressions de qualitat, de 30x37cm, de la fotografia premiada, tot plegat valorat en 220€.

A més, les obres s’exposaran al Casal Selves i Carner del 30 de setembre al 30 d’octubre i les de la categoria infantil s’exposaran al Casal de les Escodines, entre el 2 i el 30 d’octubre coincidint amb vesprades temàtiques sobre viatges: Egipte, Com viatjar amb infants amb TEA (transtorn de l’aspecte autista) ? i Colòmbia.

El guanyador del premi del concurs Popular #viatgers2014, rebrà un quit de fotografia (trípode, funda, estris de neteja, etc) valorat en 70€.

l’Ajuntament de Manresa (Regidoria de Cultura), Foto Art Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Compta amb la col.laboracio de: Viatges Concord, Franquesa, Copernic, Villaplana, viatges Martí, Juanola Photomaton, Soler Centre Visual, Farrés 39, Llibres Parcir, la Biblioteca El Casino, Antiquitas, Centre de Recursos en T.E.A de la Catalunya Central organitzen el cicle i concurs VIATGERS MANRESANS. 

 

Documents relacionats

Díptic Viatgers Manresans 2014
Cartell Petits Viatgers Manresans 2014
  • imagen