Manresa serà una de les seus de la 5a Jornada de Futbol Femení el proper 1 de maig

La jornada, organitzada per la Federació Catalana de Futbol, tindrà lloc a l’Estadi Municipal de Futbol del Congost, i va dirigida a noies d’entre 6 i 14 anys que vulguin iniciar-se al futbol o millorar certs aspectes del joc.

imagen

Manresa serà, el proper dilluns 1 de maig, una de les seus de la 5a Jornada de Futbol femení que la Federació Catalana de Futbol organitza per promocionar i desenvolupament del futbol femení a Catalunya. La iniciativa va dirigida a noies d’entre 6 i 14 anys que vulguin iniciar-se al futbol o vulguin millorar aspectes del joc.

 

La presentació de la jornada s’ha fet avui a l’Ajuntament de Manresa i ha comptat amb la presència de Jordi Serracanta, regidor delegat d'esports; Esteve Olivella, directiu i delegat FCF al Bages-Berguedà-Cerdanya; Susana Puell, sots-delegada FCF futbol femení al Bages-Berguedà-Cerdanya i Lluïsa Tulleuda, vicepresidenta del Centre d’Esports Manresa.

 

Serracanta s’ha referit a la recent aprovació pel Ple de l’Ajuntament del Pla d’Igutaltat de Gènere per exemplificar l’esport com una “eina per buscar la igualtat entre homes i dones” i també el paper decidit de l’Ajuntament per l’esport femení. Pel regidor, aquest torneig “és i pot ser una eina per buscar la igualtat entre homes i dones” si bé la ciutat encara “ha de treballar més” per assolir un paper igualitari. “Manresa ha de treballar per promocionar l’esport femení” i ha admès que cal seguir fent feina, especialment per trobar la fórmula que permeti acostar l’esport a les noies perquè el puguin “provar i gaudir” i, així, “enganxar-se a la pràctica esportiva” i evitar que s’abandoni posteriorment.

 

Per la seva banda, Olivella ha volgut posar en valor el treball que està fent la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol per incentivar el futbol femení, un dels “eixos” principals del seu treball; per això, ha afirmat que el que cal promocionar ara és el futbol femení, perquè “el masculí està més que promocionat”.

 

Tulleuda, al seu torn, ha reivindicat el paper de la dona no només com a esportistes, sinó també com a directives i “en el món en general". Finalment, ha volgut posar en valor el paper del CE Manresa, que “ha aportat jugadores de nivell molt alt”.

 

Futbol per a tots els nivells

La sessió tindrà lloc a l’Estadi Municipal de Futbol del Congost, de 9:30h a fins a les 14h, i cal inscriure’s prèviament al lloc web futbolfemeni.com, tot i que també es permetrà inscriure’s el mateix dia de la jornada. En aquest lloc web també es podran visualitzar fotografies de les edicions anteriors, si hi ha disponibilitat en cada seu, i també resoldre dubtes. Durant la jornada es jugaran diversos partits amistosos amb els equips territorials femenins de diverses categories: sub 12, sub 14 i sub 16. La inscripció és gratuïta, i cada participant rebrà una bossa i una samarreta de regals. Les activitats es dividiran en 8 espais per grups i nivells on es treballaran aspectes tècnics, tàctics i grupals.

 

L’acte se celebra simultàniament a 14 seus. Així, a més de Manresa, també es durà a terme a L’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Santa Susanna, Besalú, Terrassa, Sabadell, Vilafranca del Penedès, Capellades, Sant Hipòlit de Voltregà, Santa Maria de Palautordera, Riudoms, Torrefarrera i Tortosa.

 

La iniciativa sempre ha tingut molt bona rebuda, com ho demostra el fet que més de 3.000 jugadores hi han participat en les quatre edicions anteriors. L’objectiu de la jornada és promoure i fer créixer el futbol femení a Catalunya i apropar-lo cada vegada a més noies, ja siguin practicants d’aquest esport o no.

Documents relacionats

  • imagen