Tancament del programa Joves per l'Ocupació 2015

El dia 24 de març s’ha realitzat la sessió de tancament del programa Joves per l’Ocupació 2015.

imagen

Aquest programa ha millorat l'ocupabilitat de 45 joves i els ha proporcionat una qualificació i unes competències professionals que els han permès el seu retorn al sistema educatiu o bé la seva inserció al mercat laboral.

 

Es tracta d'una acció innovadora de formació en alternança amb l'experiència pràctica en empreses, destinat a persones joves d'entre 16 i 25 anys en situació d'atur, i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, amb baixa qualificació i/o dèficits formatius que han abandonat el sistema educatiu.

 

Les actuacions del programa han estat les següents:

 

  • Tutorització i acompanyament a la inserció
  • Actuacions de formació: que ha inclòs 4 tipus d'actuacions: a) formació professionalitzadora, b) pràctiques formatives en entorn laboral no productiu, c) formació complementària vinculada a la formació professionalitzadora (per adequar-se a les necessitats concretes de les empreses) i d) formació per a l'obtenció del títol de graduat en l'ESO
  • Promoció de la participació d'empreses i entitats/institucions sense afany de lucre, mitjançant la contractació dels participants.

 

Durant l’any 2016 les actuacions de formació professionalitzadora que s’han realitzat han sigut: Gestor/a de magatzem, Auxiliar de magatzem i comerç, Auxiliar de cuina, restaurant i sala; i  Instal·lacions multifuncions.

 

S’han inserit laboralment 30 joves, d’aquests 25 ho han fet en empreses relacionades amb el sector pel qual s’havien format. Dels 45 joves inicials, 7 nois/es han continuat cursant formació reglada, 4 estan realitzant recerca activa de feina i 2 joves estan en altres situacions. Hi ha hagut 2 casos d’abandonament del programa als inicis del mateix.

 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Documents relacionats

  • imagen