Obre portes la primera escola d'esgrima de Manresa

El Club d’Esgrima Sabre Hongarès de Manresa és el primer centre de la ciutat que oferirà formació d’aquest esport encara minoritari però que pretén esdevenir conegut i puntal a Catalunya de la mà de Dani Bello i de l’Escola Hongaresa d’Esgrima.

imagen

Manresa compta amb la primera escola d’esgrima del Bages. El Club d’Esgrima Sabre Hongarès de Manresa pretén fer descobrir aquest esport a Manresa i esdevenir en un referent a l’esgrima catalana i nacional. Actualment està utilitzant el gimnàs de l’escola Bages (C/ Sèquia, 55) i ofereix cursos per edats, amb dues sessions setmanals.

 

Durant aquest trimestre, i amb motiu de l’obertura, l’escola ofereix una campanya de promoció a les escoles que ho desitgin i que consistirà en la visita d’un tècnic esportiu d’esgrima amb material adaptat a la iniciació per provar, conèixer i practicar aquest esport olímpic. Caldrà, però, que les escoles interessades ho comuniquin prèviament a l’Ajuntament.

 

Dani Bello n’és l’impulsor. Amb més de 23 anys d’experiència al món de l’esgrima, ha fet tots els papers de l’auca: esportista, àrbitre i entrenador. Però allà on hi ha invertit més temps és en la docència; 16 anys l’avalen com a docent en la formació de noves promeses de la mà d’un dels clubs més grans i amb més història de l’esgrima catalana: l’Escola Hongaresa d’Esgrima, que segueix una metodologia d’ensenyament concreta. De fet, Bello ha estat alumne d’un dels referents d’aquesta modalitat de sabre: Imre Dobos, que va instal·lar-se a Catalunya i implementar la metodologia hongaresa. És per aquest motiu que l’estil de la nova escola de Manresa és un llegat de l’Escola Hongaresa d’Esgrima de Barcelona.

 

El Club d’Esgrima Sabre Hongarès de Manresa pren els valors inherents a l’esgrima com a propis: el respecte, l’elegància, l’esperit de superació, la tolerància al fracàs, el plantejament d’objectius, la resolució de problemes i infinitats de valors més que fan de l’esgrima un esport únic i sorprenent.

 

 

Un esport encara desconegut

L'esgrima combina la pràctica tant d’habilitats físiques com mentals. En una sessió es treballa la resistència, la força, la velocitat, la flexibilitat, la coordinació, la potència i l’equilibri. I també s’hi desenvolupa la capacitat de concentració, la creativitat, el control emocional, el raonament tàctic i la resolució de problemes. És, doncs, un esport molt complet, en el qual és fàcil de suplir un defecte amb una virtut, sense dogmes ni esquemes tancats.

 

La tècnica i la tàctica hi juguen un paper molt important. El perfeccionament de les posicions i accions tècniques tenen un paper central en les sessions d'entrenament i la seva aplicació tàctica a l'assalt és decisiva per aconseguir el tocat.

 

Es caracteritza per ser un esport d'oposició, en el qual s’enfronta a un rival que persegueix els mateixos objectius que nosaltres. A diferència d'altres esports que provenen del joc i el lleure, l'esgrima prové del duel.

 

Els horaris d’atenció al públic i de les classes pels interessats són els següents:

 

Dilluns i divendres, de 18:00 a 21.30

  • Grups 7-12 anys 18:00-19:00
  • Grups 13-18 anys 19:00 – 20:00
  • Grups 18 fins 99 20:00 – 21:30

 

Per més informació, es pot consultar el seu web.

Documents relacionats

  • imagen