L’Ajuntament de Manresa rep una delegació d’alumnes de secundària francesos

La regidora d’Ensenyament, Mercè Rosich, ha rebre ahir un grup de 19 alumnes i 3 profressors de Strasburg que fan l’intercanvi amb alumnes de l’Institut Lluis de Peguera que cursen el batxibac (batxillerat francès).

imagen

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, ha rebre ahir, al Saló de Sessions del consistori manresà, una delegació d’estudiants francesos -19 alumnes i 3 professors- de la ciutat  de Strasbourg, els quals visiten la ciutat en el marc de l’intercanvi amb l’alumnat de l’Institut Lluis de Peguera que estan cursant el Batxibac (batxillerat en francès). Un cop realitzada la recepció oficial, l’alumnat va visitar el Centre d’Interpretació del carrer del Balç.

 

L'institut manresà Lluís de Peguera s’ha sumat aquest curs 2016-2017 als 43 centres de secundària d'arreu de Catalunya que ofereixen la possibilitat als seus alumnes de fer el que s'anomena Batxibac -que prové de les paraules batxillerat baccalauréat- i entre els quals també s'hi troba l'institut santfruitosenc Gerbert d'Aurillac.


Es tracta d'un programa que permet als estudiants cursar un currículum mixt que suposa fer un terç de l'horari lectiu del batxillerat en llengua francesa. Fer aquest tipus d'estudis suposa que, a banda d'obtenir el títol de batxillerat, també s'adquireix el diploma de baccalauréat. Això el que permet és que els alumnes que cursin i aprovin aquest programa educatiu tenen igualtat d'accés tant a les universitats catalanes com a les franceses. 

 

Documents relacionats

  • imagen