En marxa les Trobades Esportives de Primària 2017 dels centres educatius de Manresa

Durant el dia d’avui fins al migdia s’estan duent a terme, a la zona esportiva del Congost, diverses activitats esportives amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva en els alumnes de 5è i 6è de primària.

imagen

Avui tenen lloc les Trobades Esportives de Primària 2017 a la zona del Congost. Centenars d’alumnes de centres educatius de primària de Manresa participen des de les 9h fins al migdia en quatre activitats esportives diferents: minifutbol, minibàsquet, minivòlei i Rugbi-touch.

 

El regidor d’Esports, Jordi Serracanta, ha volgut remarcar la importància de l’activitat esportiva, que ha qualificat com una “prioritat” per a l’equip de govern. En la inauguració de les jornades, Serracanta ha explicat que si bé ja es fan activitats durant tot l’any, la d’avui és una “festa”, precisament perquè “l’objectiu no és competitiu, sinó que és gaudir”, i fer-ho, a més, “aprofitant els equipaments municipals”.

 

En total, nou escoles (La Renaixença, La Salle, Pare Algue, Fedac Manresa, Joviat, Serra i Hunter, Flama, Mare de Déu del Pilar i La Font) hi participen, el que suposa gairebé 700 alumnes.

 

La Trobada Esportiva de Primària és una jornada esportiva amb caràcter lúdic organitzada per l’Ajuntament de Manresa que té com a objectiu potenciar la formació integral dels infants mitjançant activitats esportives i lúdiques, respectant els valors pedagògics de la competició. “El retorn és positiu; els infants gaudeixen” i a més, a través de l’esport “passen moltes coses positives”, ha valorat Serracanta.

 

El plantejament consisteix en fer activitats esportives de forma grupal, on cada equip juga entre 2 i 3 partits per rotació (un total de quatre rotacions). Cada partit té una durada de 8-10 minuts, tot posant l’èmfasi en la pràctica esportiva i no tant en el resultat. Durant els temps de descans els equips participen lliurement i de forma aleatòria en les activitats lúdiques habilitades a cada espai.

 

Equips mixtes

Tots els equips estan formats de 7/8 jugadors, i són mixtes i d’un mateix curs. A més, és imprescindible que tots hi participin activament.

 

A cada zona de joc hi ha dinamitzadors/es, tots ells voluntaris del Manresa Rugby Club i alumnes del cicle superior d’animació d’activitats físiques i esportives de l’Institut Quercus i de l’Escola Joviat, que vetllen per l’activitat i orienten els participants sobre els aspectes tècnics concrets de cada esport, i a qui el regidor Serracanta ha volgut agrair la tasca i implicació.

 

Esport tot l’any

Durant tot l’any, l’Ajuntament duu a terme altres activitats amb la finalitat de promoure l’activitat esportiva en coordinació amb els centres educatius, com els programes de natació a les escoles i l’Esport a la Carta, en què s’han fet més de 600 sessions al llarg del curs a estudiants de primària i secundària. L’objectiu: promoure l’activitat esportiva i els bons hàbits de vida saludable. Entre els esports practicats hi ha l’atletisme, la gimnàstica artística i rítmica, el beisbol, el judo, el rugbi, el ball esportiu i l’esgrima. “L’objectiu és que tastin diferents esports” i que es fomentin esports "que es fan a la ciutat”, ha conclòs el regidor.

Documents relacionats

  • imagen