Una xerrada a càrrec de Félicité Kiese exposarà la situació de la infància al Congo, dimecres a l'Espai Rubiralta

La fundadora i directora de l’ONGD SECAM, Félicité Kiese, visitarà l’Espai Rubiralta a 2/4 de 8 del vespre per fer una xerrada on explicarà la situació de la infància a la República Democràtica del Congo, i exposarà el seu testimoniatge en el procés de creació de l’ONGD.

imagen

18.000 nens i nenes dormint diàriament al carrer. Més de 500 orfenats. Aquesta és la realitat de Kinshasa, la capital de la República Democràtica del Congo; un país dels més rics del món en recursos minerals, però que no dedica ni un cèntim a la protecció dels menors vulnerables ni als infants que moltes mares abandonen directament en néixer perquè no es veuen amb força per tirar-los endavant.

 

Davant d’aquesta situació tan dramàtica, l’Ajuntament de Manresa vol donar suport a les activitats de l’ONGD Amics de SECAM a través d’aquesta conferència. Així, es vol aprofitar la visita a Catalunya de Félicité Kiese, fundadora i directora de l’ONGD SECAM, per donar a conèixer la realitat del país. Kiese està compromesa amb les millores del seu país i acompanya des de fa molt temps els col·lectius més vulnerables.

 

La conferència, sota el títol “Ser infant a la República del Congo”, tindrà lloc el dimecres 24 de maig a l’Espai Rubiralta, a dos quarts de 8 del vespre.

 

10 anys de SECAM

L’any 2007 va néixer l'ONGD SECAM, de la mà de Félicité Kiese, advocada especialitzada en adopcions. Sense adonar-se'n, casa seva es va convertir en una casa d'acollida per a aquests infants fins que va decidir transformar-la en un orfenat i ella i la seva família es van traslladar a un altre habitatge.

 

Actualment, 85 nens i nenes estan acollits a SECAM, s’ha obert una escola i disposen d'infermeria, farmàcia i una petita botiga. La incidència social en el barri és un dels objectius principals de SECAM per tal que es prengui consciència que amb educació hi ha també un futur.

 

Propers a aquesta realitat, des de Catalunya s’ha creat l'associació Amics de SECAM, per tal d'impulsar col·laboracions amb l’ONGD SECAM, que es manté a través de donacions i col·laboracions de particulars. Catalunya és un poble solidari i d'acollida però ha de vetllar perquè cada persona es pugui desenvolupar amb garanties al país on neix i està arrelat,  sense patir un viatge en la cerca d'un futur millor que moltes vegades acaba al Mediterrani.

Documents relacionats

  • imagen