L’alcalde de Manresa participa en l’acte de celebració del 150è aniversari del Grup Catalana Occident

La primera acció per celebrar l’efemèride ha estat la projecció, al Teatre Kursaal, del documental “El triomf d’un somni”, dirigit pel manresà Joan Soler, i que mostra la trajectòria dels 150 anys de la companyia a través dels seus protagonistes. L’acte ha comptat amb l’assistència de més de 500 empleats i agents de totes les companyies que integren el Grup actualment.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha destacat la figura de Jesús Serra, creador i artífex del Grup Catalana Occident, en aquest primer acte per celebrar el 150è aniversari de la companyia que s’ha fet al Teatre Kursaal i que ha consistit en la projecció del documental “El triomf d’un somni” dirigit pel manresà, Joan Soler. 

Més de 500 empleats i agents de totes les companyies que integren el Grup actualment han assistit al Kursaal en aquesta trobada que també ha comptat amb la presència de l’alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort, Cecilio Rodríguez. 

Manel Farré, Director de Comunicació de Catalana Occident, ha donat la benvinguda als assistents i ha cedit la paraula a l’alcalde manresà.

Junyent ha ressaltat les virtuts aportades per Jesús Serra com l'esforç, l'austeritat i la innovació, ensenyes de la companyia durant aquests 150 anys de vida. També ha tingut un record entranyable per a Joan Soler, el prestigiós realitzador manresà autor de la filmació i mort recentment

El documental fa un repàs sobre el segle i mig de trajectòria de Catalana Occident i repassa els punts més importants de la vida de la companyia a través de material històric i de les persones que van estar presents durant els moments clau de la seva història que és també la d’un segle XX convuls i intens.

Jesús Serra fou clau en la trajectòria del Grup que ell mateix va crear, així, alguns dels seus més estrets col·laboradors, les seves filles i fins el seu xofer relaten en aquesta filmació moltes anècdotes d’aquells anys. El seu fill, actual President del Grup, recorda en la pel·lícula "El meu pare reunia dues condicions molt importants: d'una banda era un empresari extraordinari i per un altre una persona amb una gran humanitat de la qual s'aprenia sempre molt ".

La productora manresana Cinefilms, especialitzada en el gènere documental, ha realitzat la filmació que aquesta setmana es presentarà a l’Auditori de Sant Cugat i a l'Ateneu de Madrid per fer partícip a tota la companyia de la celebració d'aquest segle i mig història .

Sobre Grup Catalana Occident

Grup Catalana Occident és un dels líders del sector assegurador espanyol i de l'assegurança de crèdit en el món. Amb un creixement constant i una gran implantació, compta actualment amb més de 6.000 empleats té presència en més de 45 països i dóna servei a més de 4.000.000 de clients. La seva xarxa a Espanya consta de més de 1.000 oficines i 20.000 agents.

Documents relacionats

  • imagen