Els runners envairan el Centre Històric de la ciutat en la 2a edició de la “Manresa Street Night”

La competició, organitzada pel Grup Cube, tindrà lloc el dissabte 3 de juny i consta de dues modalitats, una prova de 5 i una de 10 quilòmetres, en un circuit totalment urbà que passa pels indrets ignasians més emblemàtics i que vincula l’esport amb la dinamització del Centre Històric.


imagen

El dissabte 3 de juny a les 9 del vespre, Manresa donarà el tret de sortida a la segona edició de la “Manresa Street Night”, la primera cursa nocturna de la ciutat. Es tracta d'una proposta lúdica i esportiva organitzada conjuntament pel Club de Fitness Cube i l’Ajuntament de Manresa.
 

Els detalls de la nova edició d’aquesta prova esportiva han estat presentats aquest migdia pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa; i Lluís Serracarbasa i Jesus Pelfort (Grup Cube). Hi ha assistit també Àngel Corcuera i Berta Solà (Deporvillage); Eduard Vargas (Autotransversal Sl); Anna Ayerbe (Inprovor); i Francesc Santasusana (Grup Santasusana), en representació d’empreses col·laboradores.
 

El regidor Sereracanta ha mostrat la seva satisfacció per la realització de la segona edició d’aquesta cursa “que després de l’èxit de l’any passat pot esdevenir una nova eina, molt potent, de promoció de la ciutat” i ha afegit “que fer una cursa nocturna pels carrers del Centre Històric permet als participants tenir una postal de Manresa extraordinària ”.
 

Lluis Serracarbasa ha detallat els aspectes “d’una cursa popular, accessible a les famílies i que passa per llocs emblemàtics de la ciutat”. Després d’animar a la participació, el representant del Grup CUBE  ha tingut paraules d’agraïment a les empreses col·laboradores i als més de 70 voluntaris que faran possible la celebració de la cursa.
 

Al seu torn, Jesús Pelfort ha fet esment, com a novetat d'aquesta edició, el caràcter solidari de la prova “ja que enguany el Grup Cube ha volgut col·laborar amb l’ONG Papapupas i donarà 1 euro per cada persona que creui l’arribada amb la samarreta tècnica que es dóna en el moment de fer la inscripció”.  Aquesta samarreta serà de color verd i la intenció és omplir de verd la nit manresana.

 

Cursa de 5 i de 10 km

 

Hi haurà dos tipus de modalitats, una cursa popular de 5 i una de 10 quilòmetres, la característica principal de les quals és que és tracta d’un circuit totalment urbà que transcorre pel Centre Històric de la ciutat, per la qual cosa presenta certs desnivells en el traçat.

 

Sortida a les 21 hores. Recorregut

 

El recorregut del circuit de 10 kmés el següent: la sortida a les 21 hores serà a Crist Rei i l’arribada a la Plaça Major, i passarà pels punts més interessants de la capital del Bages per donar més valor a la cursa:

 

  • Crist Rei, Passeig Pere III, Muralla Sant Francesc, Basílica de la Seu, carrer Santa Llúcia, La Cova de Sant Ignasi, Pont Vell, plaça de la Reforma, via Sant Ignasi, carrer Sobrerroca, carrer Sant Miquel, carrer Nou, plaça Sant Domènec, carrer del Born, plaça Gispert i Plaça Major.

 

Hi haurà un avituallament líquid al quilòmetre 5 en la prova de10 km. Es demana a tots els corredors que siguin respectusos amb l’entorn i utilitzin   de forma responsable els contenidors de recollida selectiva disposats en el recorregut i a la meta.

 

Els participants podran utilitzar les guixetes dels vestidors del Club de Fitness Duo per poder guardar les seves pertinences. També podran fer ús de les dutxes fins a les 12 de la nit.

 

Obsequis

 

Tots els inscrits a la “Manresa Street Night” rebran una samarreta tècnica de regal en el moment de recollir el dorsal i el xip. Igualment, els participants que creuin la meta se’ls obsequiarà amb la bossa del corredor amb regals cortesia dels diversos col·laboradors.

 

A més, també es durà a terme un sorteig de productes, entre els quals hi haurà un rellotge de la marca Suunto, i serveis cedits pels col·laboradors de la cursa.

 

Inscripcions i preus

 


El preu de la inscripció és el mateix tant per la modalitat de5 km com per la de10 km i es pot formalitzar fins el dijous 1 de juny als dos centres del Grup Cube: Cube Fitness Club i Club Duo.

 

Preus

 

-          Abonats Grup Cube amb xip de propietat: 16 €

-          Abonats Grup Cube amb xip de lloguer: 18 €

-          No Abonats Grup Cube amb xip de propietat: 18 €

-          No Abonats Grup Cube amb xip de lloguer: 20 €

 

El termini d’inscripcions es tancarà quan s’arribi a 999 persones apuntades.

 

El dorsal i el xip de lloguer es podran recollir a partir de les 8 del matí del mateix dissabte 3 de Juny al Duo.

 

Cronometratge

 

L’organització ha establert dos punts de control: El primer s’ubicarà a la línia de sortida, i el segon a la línia d’arribada (quilòmetre 5), per tant és obligatori creuar aquests dos punts perquè quedi registrat el temps de realització de la cursa.

 

Les classificacions es faran públiques a la web del Club de Fitness Cube, a la pàgina de Facebook i a www.championchip.cat.

 

El temps màxim per a realitzar la cursa de 10 quilòmetres és de 1h 30 minuts, i l’organització és reserva el dret de tallar als corredors i corredores que passin més tard dels 45 minuts pel quilòmetre 5.

 

Categories i trofeus

 

Els trofeus es lliuraran aproximadament a les 22.30 hores. Les categories seran les següents:

 

  • General masculina cursa de 10 quilòmetres (Trofeus per als 3 primers classificats)
  • General masculina cursa de 5 quilòmetres (Trofeus per als 3 primers classificats)
  • General femenina cursa de 10 quilòmetres (Trofeus per a les 3 primeres classificades)
  • General femenina cursa de 5 quilòmetres (Trofeus per a les 3 primeres classificades)

 

Per a més informació i per consultar el reglament cal anar a la pàgina web: http://www.cube.cat/

 

 

Documents relacionats

  • imagen