L'Ajuntament de Manresa publica un ban per garantir una revetlla de Sant Joan segura

El document informa dels tipus i les condicions d'ús dels productes pirotècnics i  els requisits de les fogueres a la via pública

Amb motiu de la proximitat de la revetlla de Sant Joan, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha promulgat un ban per regular les condicions d’ús dels productes pirotècnics i fer recomanacions als veïns per al dia de la revetlla. En el document s'estableixen el tipus de petards que són aptes per a l’ús del públic general i els requisits de les fogueres a la via pública.

En aquest sentit, els productes es divideixen en tres categories: artificis de pirotècnia de molt baixa perillositat (s’estableix que l’edat mínima per adquirir-los i usar-los és de 12 anys), de baixa perillositat (s’estableix que l’edat mínima per adquirir-los i usar-los és de 16 anys) i de perillositat mitjana (s’estableix que l’edat mínima per adquirir-los i utilitzar-los és de 18 anys).

Pel que fa a les fogueres que es facin durant la revetlla, amb prèvia autorització, s’hauran de situar en una superfície empedrada o asfaltada, amb una capa protectora a sota de sorra de20 cm en un carrer de terra. No s’autoritzaran fogueres en terrenys situats a menys de500 metresde zones arbrades o a menys de 15 metres de les façanes, vehicles aparcats,  de pals i línies de conducció aèria de serveis o subministres i qualsevol tipus de mobiliari urbà.

També s’adverteix que les persones que manipulin productes pirotècnics hauran de prendre les mesures adients per tal d’evitar danys, tant a les persones com als béns municipals i privats i dóna consells als veïns.

Podeu el ban complet aquí

Per a més informació sobre mesures preventives sobre les revetlles es pot consultar a l’adreça web següent: http://www.gencat.cat/revetlles/cat/index.htm

Documents relacionats

Ban revetlla de Sant Joan