El govern municipal manté la xifra de dedicacions del febrer de 2016 en la distribució del nou cartipàs

L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa ha presentat aquest migdia la distribució de les dedicacions dels regidors que tenen delegades competències de govern. El global de dedicacions per als 14 regidors que formen el govern és de 10,59, xifra idèntica a la del febrer de 2016, quan es va constituir el govern de coalició entre els grups de CDC i ERC. En la roda de premsa també s'ha anunciat que dilluns vinent tindrà lloc un ple extraordinari per a la presa de possessió de la nova regidora del govern, Neus Comellas.

imagen

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, juntament amb el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy, i la portaveu del govern, Àuria Caus, han comparegut aquest migdia per explicar la nova distribució de dedicacions dels regidors de l'equip de govern municipal. La xifra global es manté respecte el febrer de 2016, quan es va iniciar el govern de coalició entre els grups de CDC i ERC.

 

La proposta que el govern portarà a aprovació a través d'un dictamen al Ple Municipal del 15 de juny manté la dedicació del 49% per a l'alcalde Valentí Junyent (comparteix l'alcaldia amb la seva tasca com a diputat a la Diputació de Barcelona). A continuació hi ha un bloc de quatre regidors amb una dedicació del 95%: Marc Aloy, Joan Calmet, Àngels Santolaria i Jordi Serracanta; dues regidores amb el 90%: Àuria Caus i Mercè Rosich; dues regidores amb el 85%: Neus Comellas, que s'incorpora com a regidora el 6 de juny, i Anna Crespo; dos regidors amb una dedicació del 80%: Jaume Arnau i Jaume Torras; i dos regidors amb el 60%: Cristina Cruz i Pol Huguet, aquest darrer, amb efectes el dia 1 de juliol. El regidor Josep Maria Sala, que amplia funcions al nou govern, mantindrà la retribució per assistència al plens i comissions, com fins ara.

 

Podeu consultar en aquest document la distribució de les dedicacions del govern municipal. Aquests percentatges es corresponen amb les retribucions que reben els regidors i no al temps real que dediquen a les seves funcions. En aquest altre document podeu consultar també la delegació de competències de cada regidor de l'equip de govern.

 

D'altra banda, l'alcalde ha anunciat que el proper dilluns, 5 de juny, a 2/4 de 2 del migdia, tindrà lloc un Ple Municipal extraordinari, que es convoca avui mateix, amb un únic punt de l'ordre del dia: la presa de possesió com a regidora de Neus Comellas Verdaguer. A partir de l'endemà serà efectiva la seva dedicació. Per la seva banda, la dedicació de Pol Huguet entrarà en vigor el dia 1 de juliol, quan conclourà la seva actual etapa professional.

 

L'alcalde Valentí Junyent ha volgut recordar que "no hi ha increment en aquest cartipàs en relació al de febrer de 2016: 10,59, per a un total de 14 regidors, és exactament el que hi havia quan va començar el govern de coalició. Ara es recupera aquesta xifra, tenint en compte que va haver-hi un impàs en què s'havia deixat de cobrir el 50% de la dedicació que havia deixat vacant el regidor Antoni Llobet".

 

L'alcalde ha recordat que el nou cartipàs, que inclou les delegacions de competències, la presència a entitats, i la representativitat a comissions sectorials, no serà validat fins al ple ordinari del 15 de juny. Junyent ha assegurat que "estem satisfets de poder reprendre el funcionament del govern, amb aquests retocs, amb una coalicio que ja ha demostrat que té projectes per a la ciutat, intenció de tirar endavant els compromisos adquirits, i que és un govern compromès, valent i fort per tirar endavant el dia a dia".  

 

Al seu torn, Marc Aloy ha recordat que el repartiment de les delegacions "és consequència d'un cartipàs remodelat que pretén aprofitar al màxim les capacitats de cada regidor: hi ha hagut alguns ajustaments per fer més eficiats aquest govern". Aloy ha reiterat que "es reparteixen les dedicacions que ja teníem els dos grups, i per tant la nova distribució no significan un augment del cost del govern". El primer tinent d'alcalde ha considerat que "avui es tanca aquest nou cartipàs, amb la voluntat, ja manifestada pel dos grups municipals, de continuar treballant en el projecte comú de ciutat. Cal que la maquinària no s'aturi, tenim molts projectes sobre la taula per fer realitat".

Documents relacionats

Distribució de dedicacions govern municipal maig 2017
  • imagen