El carrer del Balç acollirà el primer Festival de teatre de petit format

Es titularà “A Pell”  i es farà entre els dies 3 i 27 de juliol, al carrer medieval, amb produccions tant de la comarca com de fora.

 

imagen

El carrer del Balç acollirà la primera edició del Festival de teatre de petit format, anomenat "A pell",  que tindrà lloc del 3 al 27 de juliol. El festival formarà part del programa de  lesFestesde Sant Ignasi 2014 dins el programa cultural de Manresa 2022.

Els detalls del festival han estat presentats avui al carrer del Balç per la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós; el responsable de l’empresa JG Esdeveniments, Josep Guardiola; i el representant d’Entorn Produccions, Toni Fornells. Durant l’acte de presentació s’ha fet una petita representació de l’obra “1714 poemes i cançons”, a càrrec de l’actor  Jordi Muixí,  una de les obres que es representaran durant aquest cicle.

Sílvia Gratacós ha destacat la celebració d’aquesta nova proposta “que ajudarà a dinamitzar el carrer del Balç i, alhora, posar en valor unes propostes teatrals de petit format molt potents per al públic”. La regidora de Promoció Econòmica ha volgut ressaltar aquesta nova acció que ajuda a potenciar aquest equipament patrimonial del Centre Històric i que “a més a més, reforça la celebració de les Festes de Sant Ignasi”.

Josep Guardiola ha destacat que “aquest festival de teatre és una nova proposta en la qual estem encantats de poder col·laborar amb una entitat com és Entorn Produccions”. El responsable de JG Esdeveniments ha afegit que “la ciutat la fem entre tots, públic i les entitats de la ciutat, col·laborant i participant amb accions culturals com és aquesta iniciativa teatral , que esperem tinguin una molt bona acollida”.

Per la seva part, Toni Fornell  ha explicat que “aquest és un festival amb voluntat de donar a conèixer al públic de Manresa i del Bages un tipus de teatre de petit format, molt pròxim al públic, amb poc aforament i amb propostes escèniques de caire intimista, monòlegs d’humor, poesia teatralitzada i musicals”.

Per al representant d’Entorn Produccions “darrerament, el petit format ha estat una sortida creativa i de qualitat pels creadors en aquest moment de crisi, però ha resultat ser molt més i ens ha permès trobar-nos amb una nova forma de fer teatre tant en llenguatge com en posada en escena que sens cap dubte dóna una visió diferent del teatre de qualitat lluny de les grans produccions”.

Propostes teatrals de qualitat

Es tracta d’un nou concepte de teatre de petit format i a la fresca que vol promoure les propostes teatrals de nivell tant del Bages com de tot el territori que no tenen cabuda en teatres amb més aforament.

Les actuacions es faran de dimecres a diumenge. Els dimecres, dijous i diumenges serà el torn de les actuacions locals amb una sessió. Les de fora actuaran els divendres amb una sessió i els dissabtes amb dues. A més cada setmana es canviarà la cartellera de manera que al cap del mes hauran passat un total de 7 obres (més una de producció pròpia dividida en dues parts: inauguració i cloenda ) pel carrer del Balç. De dimecres a diumenge les actuacions es faran a les 21 hores mentre que els dissabtes tindran dos passis, a les 20 i a les 22 hores. 

El preu serà de 12€ l’entrada i es preveu un aforament de 40 localitats com a màxim. L’espectacle inaugural i el de cloenda és una sola entrada per les dues funcions, també a un preu de 12€. Les entrades es poden comprar a través de la pàgina web del Kursaal http://www.kursaal.cat/index.php/informacio i també a l’Oficina de Turisme i al carrer del Balç.

La iniciativa és de l'entitat Entorn Produccions, en col·laboració amb JG Esdeveniments, l'empresa que gestiona el centre d'interpretació i en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa.

Programa de les obres

 • Dijous 3. Espectacle inaugural, a càrrec de la direcció artística del festival. Tres passis: (20:00h - 20:45h - 21:30h)
 • Dissabte 5 i diumenge 6:  "1714 poemes i cançons". Amb Jordi Muixí i Pep Pladellorens al piano.
 • Dimecres 9, dijous 10 i diumenge 13:  “Matem els homes”, de Manuel Dueso. 
 • Divendres 11 i dissabte 12: "Ñaque o de piojos y actores". De José Sanchis Sinisterra, produïda per El Replà produccions.
 • Dimecres 16, dijous 17 i divendres 18:  "Sara i Eleonora". Direcció d'Adrià Mas, amb Anna Bertran i Clara Molas.
 • Dissabte 19 i diumenge 20:  "La edad de la ciruela" d'Arístides Vargas. Dirigida per Roberto Urbina i interpretada per Elisabet Assens i Maripaz Correa.
 • Dimecres 23 i dijous 24: "Estic viva". Amb Clara del Ruste, Anna Òrrit (flautes) i Enric Pinazo (clarinets).
 • Divendres 25 i dissabte 26: "Posseïts" de Judit Saula.
                
 • Diumenge 27:  Espectacle de cloenda, a càrrec de la direcció artística del festival. Un únic passi.

 

 

Documents relacionats

 • imagen