L'Ajuntament presenta públicament el projecte de nous accessos i la nova etapa del Museu Comarcal

La nova sala polivalent de la planta baixa de l'antic Col·legi de Sant Ignasi va acollir ahir al vespre la presentació del projecte de nous accessos a l'edifici, una fase d'obres que començarà el proper dia 20, així com la nova etapa del Museu Comarcal. Hi van assistir l'alcalde, Valentí Junyent, i els regidors Marc Aloy, Joan Calmet i Anna Crespo.

imagen

Una cinquantena de persones es van aplegar ahir al vespre a la nova sala polivalent de la planta baixa del Museu Comarcal de Manresa en un acte públic obert a tota la ciutadania, en el qual el govern municipal de l’Ajuntament de Manresa va presentar amb detall la nova fase d’obres a l’antic Col·legi de Sant Ignasi.

 

L’explicació del projecte va anar a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; del regidor d’Urbanisme i Llicències, Marc Aloy; del regidor de Turisme, Joan Calmet; i de la regidora de Cultura, Anna Crespo. També hi va intervenir el cap del servei de Projectes Urbans, David Closes, qui va explicar amb detall el projecte de nous accessos, que inclou la construcció d'un nou volum a la plaça on antigament hi havia hagut l'església i darrerament la Sala Ciutat. És previst que el proper dia 20 de juny s'iniciï aquesta fase de les obres.

 

L’Ajuntament de Manresa ja va presentar la setmana passada als mitjans de comunicació  l’inici de les obres dels nous accessos i els trets més importants d’una actuació de canviarà la cara de l’antic Col·legi de Sant Ignasi, en el context de renovació de tot l'entorn i amb l’horitzó de Manresa 2022. Ahir se'n van donar més detalls, i també es va parlar del contingut de l'edifici, tant pel que fa a la part vinculada a turisme i al projecte Manresa 2022, com també la nova etapa que està dissenyant l'Ajuntament, conjuntament amb la Generalitat, per al Museu Comarcal, una part del qual és previst que es converteixi en el Museu Barroc de Catalunya.

 

Amb aquest acte públic, que s'afegeix al que ja s'havia fet fa tot just un any, per explicar la primera fase de les obres, el govern vol donar a conèixer a la ciutadania els detalls d'un projecte que, juntament amb la renovació de l'entorn (baixada dels Drets, carrer Vidal i Barraquer, etc) ha de significar una transfomració important d'aquesta zona a cavall entre els barris de les Escodines, Antic i Vic-Remei.


Al final de la presentació es va fer un col·loqui amb la intervenció d'alguns dels assistents a l'acte. 

 

Documents relacionats

  • imagen