La Setmana Europea dels Geoparcs continua demà a Manresa amb la presentació d’un llibre i una conferència

La sala d’actes de l’EPSEM acull demà, a les 19.30 h, la presentació del llibre digital “Elements i Recursos minerals: aplicació i reciclatge” i la conferència “Del mineral al mòbil intel·ligent: 3 milions d’anys!”

 

imagen

La celebració de la Setmana Europea de Geopars de 2017 és una iniciativa que té l’objectiu que d’apropar la geologia i el territori a la ciutadania a partir d'activitats lúdiques i divertides que es van iniciar el 26 de maig i finalitzen l’11 de juny. La celebració proposa un munt d'activitats diferents per descobrir el territori des d'un altre punt de vista, organitzades conjuntament amb entitats col·laboradores del Geoparc, com Ajuntaments, biblioteques o Parcs Naturals.

 

En el cas del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central (que engloba el Bages, alguns municipis del Moianès i Collbató) s’ha organitzat demà una jornada amb dues activitats conjuntes: la presentació d’un llibre digital i una conferència. La jornada, gratuïta i oberta a tothom, tindrà lloc a les 19.30 h a la sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM).

 

Llibre: “Elements i Recursos minerals: aplicacions i reciclatge”

 

Durant l’acte es presentarà el llibre digital “Elements i Recursos minerals: aplicacions i reciclatge”. La primera edició d’aquest llibre es va publicar el 2012 i ara s’ha preparat una 3a edició en format digital perquè sigui més accessible per a tothom. És tracta d’una versió actualitzada on també s’ha posat al dia els enllaços amb diferents planes web per ampliar els coneixements sobre un element o bé un mineral.

 

Es tracta d’un llibre d’èxit i és molt útil tant per al professorat i alumnat que estudia ciències de la Terra, enginyeries químiques, mineres, ambientals, i també per a persones interessades per la naturalesa: els seus elements minerals, geològics, el medi ambient i el reciclatge.

 

 

Xerrada de Marc Boada “Del mineral al mòbil: 3 milions d’anys!”

 

A continuació tindrà lloc un xerrada titulada “Del mineral al mòbil: 3 milions d’anys!”. La conferència té l’objectiu d’explicar com fa tres milions d’anys que els nostres avantpassats es van fabricar les primeres eines per alimentar-se, protegir-se i evolucionar utilitzant roques dures, i com ara aquests minerals continuen sent fonamentals per al funcionament de les noves tecnologies, com és el cas dels telèfons mòbils. 

 

La conferència anirà a càrrec de Marc Boada, reconegut divulgador científic, conferenciant, escriptor, escultor i expert en ciència experimental. Va presentar el programa de TV3 “Quèquicom” entre 2008 i 2011.

 

Documents relacionats

  • imagen