Manresa se suma a una campanya per pressionar al govern espanyol que avanci en l’acolliment de refugiats

La campanya #VeniuJa té com a objectiu aconseguir que el govern espanyol compleixi amb els mínims pactats en relació a l’acollida de persones refugiades. Per aquest motiu les entitats integrants d’aquesta iniciativa difonen un marcador que senyala el temps que s’ha posat de termini per fer efectiva l’acollida, que en el cas d’Espanya és de 17.337 persones que representen un 0,02% del total de demandants d’asil.

imagen

Des d’avui a la web de l’Ajuntament de Manresa www.manresa.cat s’hi pot veure un comptador que recorda que el compromís per acollir persones refugiades s’acaba a cada segon que passa.

 

Aquesta acció forma part de la campanya #VeniuJa, a la qual s’ha sumat la capital del Bages, i que té com a objectiu pressionar i aconseguir que el govern espanyol compleixi amb els mínims pactats en relació a l’acollida de persones refugiades que en el cas d’Espanya és de 17.337 persones que representen un 0,02% del total de demandants d’asil.

 

Malgrat les campanyes, mobilitzacions i del suport d'una gran part de la ciutadania, el Govern espanyol no està complint els seus compromisos i al maig de 2017 només havia acollit a un 7,5% dels refugiats.

 

En el marc de respecte al Dret Internacional, els Drets Humans, i els compromisos assumits #VeniuJa pretén que totes les entitats, organitzacions i plataformes que se sumin a la iniciativa comparteixin com un element comú el comptador de temps que mostra un compte enrere amb els dies, hores, minuts i segons que queden fins a la data final del 26 de setembre.

 

La Campanya té l’aval d’ONGD reconegudes i de la Federació d’ONGD de Catalunya i en el cas de Manresa dona compliment a la  proposició per reafirmar Manresa com a Ciutat d’Acollida i defensora del dret internacional presentada pels grups municipals CDC, ERC, PSC, C’s i el regidor Miquel Davins i aprovada en la sessió plenària del 21 d’abril de 2016 per tots els grups municipals que formen el consistori.

 

Documents relacionats

  • imagen