L'Ajuntament declara en ruïna un edifici parcialment esfondrat

La inspecció tècnica ha determinat que, després de l'esfondrament parcial de la coberta del número 97 de la carretera de Vic, l'edifici està en ruïna i ha de ser enderrocat. La planta baixa, únic espai ocupat de l'edifici, ha estat desallotjat.

La coberta del número 97 de la carretera de Vic de Manresa, un edifici de propietat privada, es va esfondrar parcialment, ahir. L'edifici està totalment desocupat, llevat d'una activitat (servei de bar) a la planta baixa.

 

Immediatament s'hi van desplaçar els serveis tècnics de l'Ajuntament de Manresa, que van fer la inspecció de l'estat de la finca. Avui s'han conegut les conclusions de la inspecció i s'han fet els informes corresponents, que han determinat que l'edifici està en ruïna. Per aquest motiu, s'ha procedit al desallotjament de l'activitat de la planta baixa i a notificar al propietari l'ordre d'enderroc. Se li ha donat un termini de cinc dies per iniciar aquest enderroc, i de manera cautelar se li ha ordenat la instal·lació d'una bastida de protecció a tot el llarg de la façana.