L’Ajuntament reforça les accions socials per cobrir les necessitats alimentàries i de lleure dels infants aquest estiu

L’ampliació d’horari dels casals d’estiu als centre oberts de la ciutat, l’increment de la dotació  de les targetes nominals per a l’adquisició d’aliments, el suport al servei d’atenció que ofereix l’AVV Escodines i el projecte d’Invulnerables Manresa són les propostes extraordinàries adreçades als infants i adolescents en situació de risc durant els mesos d’estiu.


imagen

L’Ajuntament de Manresa, a través de Serveis Socials, i amb el suport de Creu Roja Manresa, l’AVV Escodines i el projecte Invulnerables Manresa, portarà a terme aquest estiu quatre accions extraordinàries que tenen l’objectiu d’omplir el buit d’atenció que comporta els mesos d’estiu, en els quals els infants i adolescents atesos per aquests serveis deixaran d’anar a escola i es quedaran sense beca de menjador i recursos de lleure.

 

Els detalls del paquet d’accions en marxa que poden beneficiar a prop d’un miler d’infants de la ciutat durant aquest estiu han estat presentats aquest migdia per la regidora  d’Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària; el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera; i la coordinadora del programa Invulnerables Manresa, Pilar Izquierdo. Hi ha assistit també la tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa, Josefina Ramirez.

 

Santòlària ha fet una valoració molt positiva de les accions previstes que suposen una ampliació i un reforç de les iniciatives que es van fer l’any passat amb la voluntat de “de cobrir el buit d’atenció que es produeix a l’estiu als infants de les famílies més vulnerables”.

 

La regidora ha explicat que una de les accions es centra en l’ampliació del casal d’estiu als centres oberts de la ciutat durant els mesos de juliol i agost, augmentant l’horari d’atenció a 6 hores, de 8,30 a 14,30 h. L’objectiu és continuar oferint a les famílies el suport socioeducatiu que es dóna durant la resta de l’any, i proporcionar dos àpats diaris als 60 infants que s’atenen en aquests moments en els centres oberts. Els centres oberts són el de La Font (Grup La Font dels Capellans, 11, escala 1), el Sergi Aguilera (Bernat Oller, 14-16) i La Xalesta (Grup La Balconada, C. Comerç, 14).

 

Aquests casals estan pensats com un servei de continuació dels centres oberts municipals que ja funcionen durant el curs, i tenen per objectiu atendre infants i adolescents en situació de risc, potenciar l’aprenentatge i compensar els dèficits socioeducatius que es presentin.

 

Garantir una alimentació adequada i l’accés a activitats d’oci i educatives

 

Per altra banda, l’estada als casals garanteix una alimentació equilibrada i saludable per a tots els joves, es proporciona l’esmorzar i el dinar.

 

Durant les sis hores diàries de casal es realitzen diferents activitats esportives, de lleure (piscina i jocs grupals), educatives (tasques de suport escolar i tasques d’higiene personal).

 

L’ampliació del Casal d’Estiu als centres oberts, que es por dur a terme gràcies al suport dela Generalitat, suposarà la contractació de més persones i d’un servei de càtering pel dinar del migdia. El cost del projecte és de 46.675€.

 

La segona acció és continuar el projecte que es va engegar l’any passat. Es tracta d’unes targetes nominals amb import limitat per l’adquisició d’aliments en un establiment determinat i estan actives els mesos de juliol, agost i setembre.

 

Els Serveis Socials municipals determinen les persones beneficiàries de les targetes i la  Creu Roja Manresa entrega les targetes als usuaris i fa el control del programa.  Aquest suport s’oferirà als infants que han tingut beca de menjador i han estat complementats per l’Ajuntament de Manresa, uns 652 infants aproximadament.

 

Aquest any s’han destinat 50.000 € a les targetes, s’ha augmentat l’import per infant.

 

Miquel Riera ha explicat que en aquesta edició l’Ajuntament de Manresa ha fet un treball previ per informar a les famílies perquè coneguin aquest ajut de 40 euros mensuals (juliol-agost) per infant– 26 euros el setembre-, “ajuts que l’any passat van funcionar molt bé i que les famílies han de justificar amb els comprovants de compra”. Creu Roja, a més,  complementa el lliurament de la targeta amb recomanacions alimentàries a les famílies beneficiàries.

 

La tercera acció és donar suport econòmic a l’AAVV de l’ Escodines que per tercer any consecutiu portaran a terme un servei diari a infants durant l’estiu, de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30 hores. El centre oferirà durant el mes d’agost i fins el 8 de setembre un servei d’activitats gratuït per quaranta infants de3 a16 anys de famílies ateses pels Serveis Socials.

 

Durant les tres hores que dura el casal es duen a terme activitats de lleure, organitzats amb tres grups d’edats diferents, i se’ls dóna un berenar complet. El cost d’aquesta acció voreja els 6.000 €.

 

Un altre de les accions que tindran lloc aquest mes de juliol, és el Casal d’estiu que impulsa el programa Invulnerables Manresa. La seva coordinadora Pilar Izquierdo ha assegurat que aquesta iniciativa arribarà aquest estiu a 130 infants, i tindrà lloc al Congost, de 9 a 5 de la tarda amb el suport de la Fundació Bàsquet Manresa . Aquesta oferta d'ocu inclou excursions i sortides un cop a la setmana a les Piscines Municipals.

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen