Es presenta demà l’exposició “Murs d’Europa”, que mosta l’èxode més gran de persones des de la 2a Guerra Mundial

En el marc del Dia Internacional de les Persones Refugiades, l’acte que començarà a les 19.30 hores a l’Espai Plana de l’Om, anirà a càrrec dels creadors de l’exposició, fotoperiodistes de l’Associació Fotomovimiento i de Nova-Innovació Social que donaran testimoni de l’exili de milers de persones al s. XXI.

imagen

Manresa acull des del passat dimarts i fins el 25 de juny l’exposició “Els Murs d’Europa” a l’Espai Plana de l’Om,. Està organitzada per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de Solidaritat amb el suport de la Diputació de Barcelona en el marc del Dia Internacional de les Persones Refugiades.

 

Demà divendres a les 19.30 hores s’en farà la presentació a càrrec dels seus creadors, els fotoperiodistes de l’Associació Fotomovimiento i voluntaris de Nova-Innovació Social que donaran testimoni de l’exili de milers de persones al s. XXI.

 

“Els Murs D’Europa”  és una selecció de 53 fotografies que van des de la primera entrada de les persones refugiades i migrades per l’estació de tren de Budapest al setembre de 2015, fins el tancament de la frontera macedònia i els atacs amb gasos lacrimògens i bales de goma de la seva policia el 13 d’abril de 2016.

 

Durant l’acte es conèixeran de primera mà les experiències de fotoperiodistes i activistes que han viscut el patiment de famílies senceres que, després d’escapar de la guerra, s’han hagut d’enfrontar a l’estigmatització i criminalització de la Unió Europea així com al tancament de fronteres i les devolucions massives i il·legals a països extracomunitaris que no garanteixen la seva seguretat.

 

També servirà per posar en valor les desenes de persones voluntàries que han demostrat com es pot gestionar l’alimentació diària i les necessitats bàsiques de milers de persones des de la solidaritat, l’autogestió i el recolzament mutu. La voluntat i la tenacitat de tanta gent que ha aportat el seu granet de sorra i la del voluntariat independent sobre el terreny ho ha fet possible, ressaltant encara més la misèria de la política institucional.

 

Fotomovimiento: fotoperiodisme compromès

 

Fotomovimiento ha estat acompanyant a les persones refugiades en la seva fugida de la guerra de Síria i dels desastres humanitaris d’Afganistan, Irak, Iran, Eritrea o Paquistan. Ha estat amb elles, veient i explicant el què passava a Hongria, Sèrbia, Croàcia, Lesvos, Macedònia, Idomeni, Calais. 

Documents relacionats

  • imagen