El Ple Municipal aprova el Pla Local d'Habitatge i ajuts a aturats de més de 45 anys i a famílies monoparentals

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa va aprovar ahir el Pla Local d’Habitatge, el document que ha de regir les polítiques en aquest àmbit els propers 6 anys, i que tindrà un pressupost d’inversió d’1,2 milions d’euros el 2018. El ple també va aprovar les bases del projecte “Bages Ocupació +45”, per a persones en situació d’atur de més de 45 anys, i les subvencions sobre la quota de l’IBI per a famílies monoparentals.


imagen

El Pla Local d’Habitatge de Manresa 2017-2022 va ser aprovat ahir al vespre pel Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa, amb 22 vots favorables (els dels grups de CDC, ERC, PSC, C’s, DM i el regidor Miquel Davins) i el vot contrari dels tres regidors de la CUP.

 

El Pla Local d’Habitatge de Manresa és el document que regirà les actuacions en aquest àmbit els propers sis anys. El regidor d’Habitatge i Barris, Joan Calmet, va presentar les línies generals del pla, que proposa un total de 38 accions concretes, calendaritzades i quantificades, un pressupost inicial, el 2018, superior als 1,2 milions d’euros i objectius concrets, com ara recuperar 470 pisos buits en 6 anys o bé ampliar fins a 200 unitats els habitatges de preu assequible i de preu social.

 

En el debat sobre el dictamen d’aprovació hi va intervenir Gabriela Islas, membre de la PAHC Bages, en ús del reglament de participació ciutadana a les sessions plenàries de l’Ajuntament de Manresa.

 

Un altre dels dictàmens destacats que es va aprovar fa referencia a les bases reguladores del projecte “Bages Ocupació +45”, per a persones majors de 45 anys en situació d’atur que realitzin accions formatives per millorar les seves competències. Els sol·licitants han de ser usuaris dels Serveis Locals d’Ocupació, residir al Bages, i  no haver percebut ingressos superiors a 1,5 vegades el salari mínim interprofessional. L’import de la beca podrà cobrir la totalitat de la matricula o preu del curs, fins a un màxim de 1.000 euros.

 

Al Ple Municipal també es van aprovar inicialment les bases reguladores de l’atorgament de subvencions sobre la quota de l’impost de béns immobles (IBI) corresponent al domicili habitual de famílies monoparentals. La funció de les subvencions és el suport a les famílies d’aquest tipus i equiparar la repercussió que té aquest impost de recaptació municipal en la seva economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombrosa.

 

Documents relacionats

  • imagen